Az a fránya ágy

Az idei FedExCup rájátszásának első állomásán ismét be kellett szüntetni a játékot, akárcsak az első napon, ám többen azért előnyt tudtak kovácsolni a kialakult helyzetből. Matt Kucharnak ugyan van hátraléka, de vezeti a tornát.

Az idei FedExCup rájátszásának első állomásán ismét be kellett szüntetni a játékot, akárcsak az első napon, ám többen azért előnyt tudtak kovácsolni a kialakult helyzetből. Matt Kucharnak ugyan van hátraléka, de vezeti a tornát.


Matt Kuchar először pénteken ragadhatott ütőt a héten esedékes tornán, a nyitónapon ugyanis többször félbe kellett szakítani a versenyt, ezért őrá már nem maradt idő. Az amerikai tehát úgy vonult ki a Liberty National pályájára tegnap, hogy tudta, 2 kört biztosan nem fog tudni maradéktalanul befejezni. Ez a körülmény azonban inkább pozitív hatással volt a golfozóra.


Az amerikai az első 18 szakaszát egy 66-os score kártyával zárta, amivel rögtön beverekedte magát az élbolyba, majd némi pihenés után kezdődhetett minden elölről. Kuchar a 2. körét is jól kezdte, és az első 9-en be is ütött 3 birdiet úgy, hogy közben egyszer sem rontott. A fordulót követően még 2 darab birdiet termelt, majd megszólalt a dudaszó. Az amerikainak ugyan maradt néhány szakasza hátra a pénteki játékból, de a neve mellett -10 található, vagyis a tabella éléről vághat majd neki a szombatnak.


A játékos egyébként azt nyilatkozta tegnap, hogy a látási viszonyok szempontjából kifejezetten kellemes volt, hogy napfelkeltében játszott, és a délelőtt folyamán az időjárás nem akart kitolni a játékosokkal, így a körülmények megfelelőek voltak egy alacsony score elérésére. Ugyan, pénteken is fel kellett függeszteni a játékot eső és sötétség okán, a legtöbben azért be tudták fejezni a saját szakaszaikat.


A második helyre Webb Simpson jött föl, aki -9-es eredményről várhatja a szombatot, és akinek egyébként pénteken 29 szakaszt kellett teljesítenie, ugyanis 11 extra szakasz még maradt csütörtökről. Ez az apróság azonban egyáltalán nem hatott az amerikai játékára, valamint a fáradtsági szintjére sem, legalábbis az eredményéből ítélve.


„Sokkal jobb az a helyzet, amikor úgy kell tovább játszanod, hogy tudod, hogy jól játszol. És amikor jól játszol, akkor úgy érzed, hogy akár 40 szakaszt is végig tudnál nyomni egy nap alatt. A fő célom az volt, hogy befejezzem a szakaszaimat. Megnyugtató volt a tudat, hogy időben végzek majd, és megkapom a nyugtató alvásomat este.” – mondta Simpson.


Ugyancsak -9-es eredménynél tart Gary Woodland is, aki az első napon 69-et játszott, pénteken pedig 64-et. A játékos pénteken a hátsó szakaszokon kezdett, és a 18-ason beütött bogey-t kivéve remekül mozgott a pályán. Összesen 8 birdiet termelt, és sikerült magát egy remek pozícióba ütni, hiszen csak egyetlen ütés választja el az élen állótól.


A mezőny azonban kifejezetten sűrű, így nehéz megmondani, hogy kire tegyük a voksunkat a vasárnapi döntő megmérettetéseket tekintve. Három ütéssel van csak lemaradva jelenleg Rickie Fowler, Keegan Bradley, és az idei Masters bajnok, Adam Scott is, akárcsak az idei US Open bajnok, Justin Rose, ám utóbbinak a mai napon még 4 pluszt szakaszt teljesítenie kell. Freddie Jacobson és Sergio Garcia is jól áll, hiszen az ő nevük mellett -6 található, míg Hunter Mahan, Tiger Woods vagy Rory McIlroy esetében ez a szám -5.


A fiatal északír már sokkal otthonosabban mozgott a pályán pénteken, és láthatóan, a koncentráció is a helyére került valamelyest. A kétszeres major bajnok fiatal csütörtökön nagyon nem érezte a pályát, máshol jártak a gondolatai, nem véletlenül ütött be 3 dupla bogey-t is. Péntekre azonban felfejlődött, az öltözőben hagyta azokat a csúnya ütéseket, és megpróbálta birtokba venni a pályát. A golfozó 16 szakaszt tudott tegnap teljesíteni, és a 2 bogey mellett beütött 8 birdiet is, így őt is az esélyesek között kell emlegetnünk. A jelenlegi világelső is odaérhet, amennyiben sikerül helyrehozni a hátát, amely a hotel ágya miatt állítólag ismét elkezdett fájni, és a pénteki napon, a játékos elmondása szerint minden ütésnél érezte, hogy valami nincsen rendben. Tiger azt nyilatkozta, hogy minél előbb kezeltetni fogja magát, mert ez így nagyon nem lesz jó.


A második játéknap összefoglalója


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés