Skócia jótékony hatása

A golfkedvelők egy része biztosan az amerikai sorozatot figyeli feszült tekintettel, ám néha érdemes odapillantani az európai megmérettetésekre is. Az idei Johnnie Walker Championship első napján remek megoldások születtek.

A golfkedvelők egy része biztosan az amerikai sorozatot figyeli feszült tekintettel, ám néha érdemes odapillantani az európai megmérettetésekre is. Az idei Johnnie Walker Championship első napján remek megoldások születtek.


Bernd Wiesberger
és Ricardo Gonzalez látható módon tökéletesen otthonosan érzi magát a kicsit csípős skóciai körülmények között, hiszen mindketten remekül kezdték az idei Johnnie Walker Championshipet, aminek a Gleneagles pályája ad otthont, ami majd egyébként a Ryder Cup helyszínéül is fog szolgálni.


A két golfozó erősen kezdett, keveset hibáztak, és végig koncentrált játékot produkáltak. A megfelelő felkészültségi állapoton túl mindketten az időjárási faktort emelték ki, amely ugyan nem a legmelegebb atmoszférák egyike, inkább hidegebb, picit szelesebb együtthatókról van szó. Számukra azonban ezek a feltételek teljesen megfelelnek, ahogyan azt a mellékelt ábra mutatja.


Mindketten egy 65-ös score kártyát adhattak le, amivel azonnal fel is ugrottak a tabella élére. Wiesberger egyébként csütörtökön messziről elkerülte a bogey-kat, amely még inkább megédesítette a napot számára. Az osztrák golfozó, akinek tavaly két alkalommal is sikerült a European Tour keretén belül győznie, nagyon jó állapotban érkezhetett a torna helyszínére, hiszen ebben a szezonban, sorozatban 17 alkalommal jutott cut-ba.


„Ma nem csináltam sok hibát, aminek nagyon örülök.” – kezdte tegnap a 27 éves játékos. „Az elmúlt hetekben azért voltak kisebb-nagyobb gondjaim a labdák drive-olásával, ami látszott is a legutóbbi major tornán, ahol viszont rendkívül pontos és precíz drive-okra van szükség. Úgy éreztem, hogy a ritmusommal van a probléma.” – folytatta a golfozó.


„Az elmúlt néhány napban azonban sokat javultak a kezdőütéseim, ami sokat segített mentálisan is, és a greenekre is rövidebb ütőkkel közelítek, amiből elég sok előnyöm származik. Erre a versenyre egyébként abban a tudatban érkeztem meg, hogy szeretem ezt a pályát, ezt az időjárás, és azt hiszem, hogy az, hogy kicsit hidegebb körülmények között kell itt játszanunk, nekem nagyon is fekszik. Nyugodt vagyok, az elmúlt héten pihentem, szóval kipihenten és frissen érkeztem ide, ami elég sokat segített.” – tette hozzá az osztrák játékos.


Az argentin Gonzalez karrierje során 4 European Tour címet gyűjtött már be, bár az utolsókat még 2009-ben szerezte, és a 43 éves játékosnak idén még nem sikerült a legjobb 10-ben végeznie, de ezen a héten javíthat ezen a statisztikán. A golfozó egyébként csütörtökön beütött 7 birdiet, 2 bogey-t és egy szép eagle-t is a 2-es szakaszon.


„Nagyon jól találtam el a labdákat a tee-nél, voltak szép gurításaim, és lényegében ezért adhattam le egy ilyen score kártyát. Szeretem ezt a pályát, és azt hiszem, hogy az időjárás kicsit felnyitotta a szememet, és arra késztetett, hogy jobban koncentráljak a putteremre és a driveremre egyaránt.” – mondta a játékos.


Oliver Fisher könnyedén csatlakozhatott volna az élbolyhoz, ám az utolsó pillanatban beütött bogey-ja miatt a neve mellé -6 került, akárcsak egyébként Ross Fisher, Brett Rumford, Thongcai Jaidee vagy Ignacio Garrido esetében. A 24 éves Fishernek elég hosszú ideje, pontosan 2 éve nem sikerült a legjobb 10-be beverekednie magát egyetlen tornán sem, ám azért az elég nagy élmény volt számára, hogy az idei Open Championshipen a később major bajnok, Jason Dufner társaságában ragadhatott ütőt. A fiatal úgy fogalmazott, hogy arra a játéknapra sok mindent fog alapozni a jövőben.


„Jasonnel a legutolsó napon játszottam együtt, és ha jól emlékszem, ő -4-et játszott, én pedig -3-at. Ez pedig nem is olyan nagy különbség. Aztán 2. lett a Bridgestone-on, majd megnyerte a PGA-t, amit én otthonról néztem a tévében. Vannak olyan összecsapások, amik tényleg megváltoztathatják a karrieredet. Továbbra is hinnem kell magamban és türelmesnek kell lennem. Tudom, hogy milyen golfra vagyok képes, és minden azon múlik, hogy ha kimegyek a pályára, akkor mekkora felelősséget akarok vállalni.” – mondta Fisher.


Az olaszok kiválósága, Francesco Molinari egy 69-es körrel nyitott, míg a címvédő, Paul Lawrie egy 70-es score kártyát adhatott le csütörtökön.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés