Mentális kihívások napja

Nem indult zökkenőmentesen az idei FedExCup rájátszásának első állomása, a torna helyszínén ugyanis két alkalommal szünetet kellett elrendelni. Volt olyan játékos, akinek csak két szakaszt sikerült teljesítenie.

Nem indult zökkenőmentesen az idei FedExCup rájátszásának első állomása, a torna helyszínén ugyanis két alkalommal szünetet kellett elrendelni. Volt olyan játékos, akinek csak két szakaszt sikerült teljesítenie.


Nem éppen a legmegfelelőbb körülmények között startolt el az idei FedExCup rájátszása, az első állomáson ugyanis azonnal az első napon akadtak bukkanók. Két alkalommal is szünetet kellett elrendelni, jó néhányan pedig nem is tudták teljesíteni a körüket, mivel a sötétség átvette az uralmat a Hudson-folyó területén. A legjobb teljesítményt egyébként Kevin Stadler érte el tegnap, aki egy bogey menetes, 64-es kört produkált.


Szüksége is volt már a játékosnak egy ilyen jó napra, hiszen február óta nem ütött ilyen alacsony score-t, április óta pedig nem sikerült top10-es helyezést elérnie. Ezen a héten mindenképpen feljebb kell majd tornáznia magát a ranglistán, amennyiben komolyak a szándékai a playoff során. A következő héten, Bostonban ugyanis a legjobb 100-ban szereplő golfozó ragadhat majd ütőt, Chicagóban pedig a legjobb 70.

Az amerikai sportolónak egyébként 11 óra kellett csütörtökön ahhoz, hogy végigmeneteljen a szakaszokon, mégpedig úgy, hogy először közvetlenül reggeli után állt oda a tee-hez, majd pedig vacsora előtt. Az ilyen napokon elengedhetetlen, hogy egy játékos mindenre fel legyen készülve fizikálisan és főleg mentálisan. Stadlert azonban nem hatották meg a halasztások és a hasonló zökkenők.


„Soha nem állok készen mentálisan. Nálam ez a helyzet. De, minden rendben ment a mai napon.” – mondta Stadler, akinek a neve mellett -7 szerepelt tehát az első nap után, ám ez az állás hamar változhat majd a pénteki nap folyamán, hiszen jó néhány neves játékosnak nem sikerült elérnie a 18. lyukat.


Webb Simpson például csak 6 szakaszt tudott tegnap teljesíteni, akárcsak Bubba Watson, vagy Keegan Bradley, az idei British Open bajnok, Phil Mickelsonnak pedig ugyancsak 12 szakasz maradt hátra. Rickie Fowlernek is van lemaradása, de így van ezzel Martin Kaymer, Luke Donald, Dustin Johnson és Ernie Els is.


A jelenlegi világelső azon szerencsések közé tartozott, akiknek sikerült teljesíteniük minden előírt szakaszt a Liberty National pályáján. Tiger Woods ráadásul hiba nélkül játszott, és végül egy 67-es score kártyát adhatott le. A neve mellé így -4 került, ami nem is olyan rossz kezdés, tekintve a torna első napjának körülményeit.


Tiger azt nyilatkozta csütörtökön, hogy nagyon örül, hogy sikerült időben végeznie a pályán, hiszen egy nagyon hosszú nap áll mögöttük, a szombati pedig igazi maraton lesz számukra – fogalmazott. Az amerikai idei mérlege egyébként egyszerűen pazar, ha csak azt vesszük, hogy sikerült visszahódítania a világelső pozíciót, és nem mellesleg 2013-ban már 5 alkalommal térhetett haza kupával.


Az amerikai mellett egyébként nagyon jól kezdett még Ryan Palmer, Henrik Stenson és Camilo Villegas is, akiknek a neve mellett -6-ot láthattunk tegnap délután, este. Az említett három játékos ugyan nem játszott tegnap hibátlanul, de a The Barclays első napjának statisztikáit elnézve ezek valóban remek eredmények…mondjuk, hol van még a vége?


Jason Day sem lazsált csütörtökön a pályán, és összességében egy 66-os score kártyát adhatott le, így a neve mellé -5 került. Az ausztrál egyébként a hátsó szakaszokon kezdte meg a játékot, ahol is a 11-esen azonnal egy bogey-val kezdett, ám a 13-ason érkezett egy eagle, majd a forduló előtt sorozatban 3 birdiet süllyesztett el a pályán. A forduló után kicsit visszább vett a tempóból, de még így is remek pozíciót sikerült megszereznie magának.
Hasonlóan jól kezdett Matt Kuchar is, aki szintén -5-ös eredményről várhatja a pénteki játéknapot. Tiger mellett, háromütéses hátrányból kezdeti meg a mai napot Nicholas Thompson, Brendon De Jonge, Graham DeLaet és Matt Every is. Nick Watney és a dél-afrikai Charl Schwartzel -3-nál tart, akárcsak az idei US Open bajnok,
Justin Rose.


Az első nap összefoglalója


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés