Megint felnőtt versenyen a juniorok

 A mai napon kezdetét veszi a Magyar Nyílt Bajnokság. A versenyen sokat várunk a magyar junior válogatottól, amelynek tagjai teljes erőbedobással fognak küzdeni a viadalon, bár nem lesz egyszerű dolguk, hiszen egy felnőtt mezőnyben kell helytállniuk.

A mai napon kezdetét veszi a Magyar Nyílt Bajnokság. A versenyen sokat várunk a magyar junior válogatottól, amelynek tagjai teljes erőbedobással fognak küzdeni a viadalon, bár nem lesz egyszerű dolguk, hiszen egy felnőtt mezőnyben kell helytállniuk.

A tegnapi napon minden résztvevő megjátszotta már a pályát, és a válogatottnak külön edzést is tartott Böndicz Gergő szövetségi kapitány. Játékosaival kilenc lyukat játszatott végig, a lényeg az volt, hogy a green-ek sebességéhez hozzászokjanak. A kapitány nem akarta lefárasztani játékosait a verseny előtt, ezért játszottak csak kilenc szakaszt. Persze ebéd után a bányaszakaszokra még kimentek a játékosaink, hiszen ott sosem lehet eleget gyakorolni a kezdőütéseket. Böndicz Gergő egyébként elmondta, remek állapotban van a pálya, és reméli, hogy minden játékosa hendikepje alatt tud majd játszani. Persze hozzá kell tenni, felnőtt versenyről lévén szó játékosaink hátrébbról kezdik a verseny, mintha mondjuk egy Junior Tour-on lennének.

A csapatból a szövetségi kapitány szerint is Rózsa Csilla van jelenleg a legjobb formában, és mivel alapjáraton is a legjobb játékosunk, kár is taglalni, hogy mennyire is számít esélyesnek a saját kategóriájában. Ami nagy kérdés, hogy fiaink közül kik szorongathatják meg a külföldieket. Ha jó sorozatot fognak ki, erre többen is esélyesek.

Itt van például Berta Máté, aki kiválóan kezdte a két héttel ezelőtti Junior Open-t, majd egy látványos összeomlást láthattunk tőle, ami játékára nem igazán szokott jellemző lenni. Utóbbi oknál fogva valószínűleg erre nem most fog újra sor kerülni, így ő akár több napon is játszhat 0 körül. Máté már kedden is bejátszotta a pályát és saját elmondása szerint is, egyelőre úgy tűnik, rendben van a játéka. Máté egyébként jó barátjával Marcell-el érkezett le hétfőn a helyszínre, aki szintén jó eséllyel pályázik legalább a magyarok közti elsőségre. Marcell idén már többször megmutatta, hogy tud kiegyensúlyozottan játszani, ha a Junior Open-en őt ért szerencsétlenség ezúttal elkerüli a játékost, akkor tőle is fantasztikus eredményeket várhatunk.

És itt van persze még Horváth Ádám, aki megnyerte a fentebb már emlegetett Junior Open-t, és aki erre a hétre hátsérülését is többnyire kiheverte. Reméljük, most is látunk tőle néhány jó score-t.

Ők hárman csak azok voltak, akik között a két héttel ezelőtti versenyen nagy meccs zajlott, de lesz itt még rajtuk kívül több kiváló képességű játékos is. Most azonban már kár több szót fecsérelni a verseny beharangozására, most már az eredményeknek kell beszélniük.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés