Ne legyen savanyú a szőlő!

 Újabb elismerésben részesült a magyar golf. Augusztus 19-én, hétfőn. Szigeti Csaba, magyar PGA diplomás oktató és Tringer László a PGAH elnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől átvették a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Újabb elismerésben részesült a magyar golf. Augusztus 19-én, hétfőn. Szigeti Csaba, magyar PGA diplomás oktató és Tringer László a PGAH elnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől átvették a Magyar Arany Érdemkeresztet.

A két kitüntetett eddigi életében már sokat tett a magyar golfsportért. Nagyszerű játékosok voltak, edzőként pedig rengeteg fiatallal szeretették meg a sportot és ezen dolgoznak a mai napig is. Kettejükről kollégáik is mindig elismerően nyilatkoztak.

„Váratlanul ért a megtiszteltetés” – mondta Szigeti Csaba. „Úgy érzem, hogy ez az egész magyar golfnak is szól, hogy végre felfigyeltek ránk, hiszen nem sűrűn kapnak Magyarországon golfozók állami kitüntetéseket. Rajtunk kívül még jó sok ember van, aki kitüntetést érdemelne a hazai golftársadalomból, van, aki életkoránál fogva nálunk még többet is tett eddig a sport érdekéért. Reméljük, hogy idővel az ország egyre nyitottabb lesz a golf iránt, és minden aktív résztvevő munkája ilyen, országos szinten lesz elismerve.”

Tringer László egyetértett abban kollégájával, hogy nem ők az egyetlenek, akik díjat érdemeltek volna.

„Én úgy érzem, hogy ez a kitüntetés nem csak nekem, hanem egész családomnak szól, a szüleimnek is, de főleg apukámnak, aki annak idején hihetetlen alázattal végezte munkáját, hogy ez a sport érvényesülési lehetőséget kapjon itthon is. Úgy érzem, hogy ezzel a kitüntetéssel neki is, illetve az ő munkájának is tisztelegnek” – mondta.

Bár mindkét díjazott szerényen nyilatkozott az átadást követően, azért elmondhatjuk, nem véletlenül ők kaptak most díjat. Mindkét férfi rengeteget tesz a hazai bázis fejlődéséért. Tringer László már egy ideje Németországban lakik, de még onnan is aktívan koordinálja a hazai PGA munkáját. Nem meglepő, hogy a két edző nevét az egész golfszakma ismeri hazánkban. Reméljük, ezzel a kitüntetéssel elindultunk azon az úton, hogy előbb-utóbb nem csak a szakma képviselői fogják ismerni nevüket.

Senkinek ne legyen savanyú a szőlő, ez az elismerés az egész magyar golfnak szól!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés