Kötelező volt a jókedv

Brittany Lang azon kevés amerikai golfozó közé tartozott múlt vasárnap, akiknek sikerült pontot szerezni az idei Solheim Cup zárónapjának mérkőzésein. A játékos végül nem örülhetett, de megfogadta kapitánya tanácsát.

Brittany Lang azon kevés amerikai golfozó közé tartozott múlt vasárnap, akiknek sikerült pontot szerezni az idei Solheim Cup zárónapjának mérkőzésein. A játékos végül nem örülhetett, de megfogadta kapitánya tanácsát.


Annak ellenére, hogy az amerikai csapat végül nem tudta megkaparintani az impozáns serleget az idei Solheim Cup elnevezésű tornán, voltak néhányan a gárdából, akik a tetemes hátrány ellenére is hozni tudták a formájukat. Közéjük tartozott Brittany Lang is, aki a vasárnapi interjújában elmondta, hogy az amerikai csapat kapitánya előző este azt kérte az övéitől, függetlenül a végeredménytől, próbálják meg jól érezni magukat a pályán.


A golfozó megfogadta Meg Mallon tanácsát, és bár az első 9-en kicsit rázósan indultak a dolgok, Lang hamar átvette a vezetést, és végül teljesen megérdemelte és fölényesen gyűjtötte be csapatának a maximálisan megszerezhető pontot Azahara Munoz ellenében. A spanyol hölgy ugyan mutatott életjeleket a hátsó szakaszoknál, de Lang tapasztalata kiütközött az utolsó szakaszoknál, és már a 17-es véget is ért a verseny kettejük számára.


Nagy pontot szerezték az amerikai csapatnak vasárnap…mesélj egy kicsit a zárónapról.
Igen, egy kicsit rázósan kezdődött, és nem mellesleg eléggé ideges és izgatott is voltam. Volt néhány elképesztően rossz ütésem is. De a hátsó szakaszoknál sikerült felvennem a ritmust, összeállt a játékom, és némi önbizalmat is begyűjtöttem. És hozzá kell tennem, hogy nagy szerencsém volt, hogy Azahara nem játszott olyan jól, ahogyan általában szokott. Tényleg szerencsés voltam ma a pályán.

 

A 16-os szakasz elég kritikus volt. Tudom, hogy már a kör vége felé volt, ahol még nagyobb vezetésre tettél szert, aztán a 17-es szakasznál be is tudtad fejezni a versenyt.
Nos, Azahara egy nagyon jó chip ütést hajtott végre, és egy remek puttot produkált ezen a szakaszon. Az volt a fejemben, hogy ha birdiet tud ütni, akkor másképpen alakulhatnak a pontok a végén. De, szerencsém volt, és nem jött neki össze az ütés. De ennél a szakasznál tényleg kritikus volt a helyzet.


Mennyi figyelmet szenteltél játék közben a tabellának? Vagy minden erőddel a mérkőzésre koncentráltál?
Néha-néha odapillantottam, ez tény. Az elején nagyon sok pirosat láttam rajta. Szóval, néha odanéztem, de tudtam, hogy egy egész pontot kell szereznem a csapatomnak. Csak ez járt a fejemben az egész meccs alatt.

 

Milyen hangulatban voltatok tegnap este, amikor arról beszéltetek, hogy mi vár majd rátok vasárnap a pályán? Volt valami használati utasítás?
Igen, mivel, nagyon sok olyan dolog volt ezen a héten, amit mindenképpen el szerettünk volna kerülni, és nem játszottunk olyan jól, amilyen jól szerettünk volna. Ezek a körülmények hatással voltak ránk. A másik csapat ellenben nagyon is jól teljesített, és remek golfot játszottak egész héten. Meg azt mondta nekünk, hogy próbáljuk meg megszerezni a saját pontjainkat, és gondoskodjunk a meccseinkről, és mindenképpen fókuszáljunk arra, amit a pályán csinálunk. És hozzátette, hogy nem számít, hogy a végén győzünk vagy vesztünk, egy tanulási folyamatban veszünk majd részt, és muszáj jól érezni magunkat játék közben, mivel ilyen a golf.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés