Az első mindent visz

A múlt héten ugyan a legtöbb golfkedvelő szeme a Solheim Cup felé fordult, ám az amerikai sorozatban is volt mire odakapni a fejünket. Patrick Reed ugyanis egy nem mindennapi playoff során szerezte meg első címét.

A múlt héten ugyan a legtöbb golfkedvelő szeme a Solheim Cup felé fordult, ám az amerikai sorozatban is volt mire odakapni a fejünket. Patrick Reed ugyanis egy nem mindennapi playoff során szerezte meg első címét.


Patrick Reed könnyedén elintézhette volna az idei Wyndham Championship sorsát. A játékos vasárnap rendkívül jó formában volt – mondjuk, ez az egész hétre igaz -, és ha a hátsó szakaszokon nem csúszik be egy bogey, akkor talán a playoffra sem került volna sor. A közönség azonban nagyon is örült annak, hogy egy ennyire kiélezett végjátékot láthatott.


Az amerikai golfozó a zárónapon egy 66-os score kártyát adhatott le, amely alapesetben elég is lehetett volna a győzelemhez, hiszen a neve mellé -14 került, ami elég jó eredménynek számít, a mezőnyben azonban volt még valaki, aki felvette a kesztyűt North-Carolina államban. Ő pedig nem volt más, mint a 20 éves friss bajnok, Jordan Spieth.


Spieth ugyanis egy 65-ös eredménnyel kért magának szót a zárónapon, most már nem először. A tehetség ebben a szezonban számos sikert elkönyvelhetett már, és egy hatékony playoff teljesítmény csak hab lett volna a tortán. A habot azonban ezúttal Reed happolta el a fiatal elől, tegyük hozzá, teljesen jogosan.


Vasárnap délután a két játékos neve mellett tehát -14 szerepelt, míg az őket követő golfozók – Brian Harman, John Huh - -12-es eredménnyel zárták a tornát. A két játékos tehát készülhetett a rájátszásra. Először a 18-as szakaszon nézhettek egymással farkasszemet, és Reed kezében már akkor ott lehetett volna a győzelmet érő ütés, ám puttja elkerülte a lyukat. A par4-es szakaszt mindkét játékos 4 ütésből teljesítette, és Spieth is bosszankodhatott, hiszen labdája csak milliméterekkel kerülte el a lyukat.


A második extra szakasznak a 10-es volt kijelölve, és itt kérem szépen elképesztő dolgok történtek. A pályára egyébként nem lehetett semmiféle panasz, bár a szervezők egy kicsit aggódtak, hogy az eső elmossa majd az indulókat is a greenek mellett, de a felhők végül megkegyelmeztek a játékosoknak. A második playoff szakasznál tehát igazi, profi golfot láthattunk. Spieth drive ütése sem volt az igazi, ám Reed célba vette az erdős részt, és sokan már fogták is fejüket – persze, akik neki szurkoltak -.


Az amerikai azonban, mintha csak egy baseball ütőt tartana a kezében, suhintott egyet, és a labda kifejezetten közel repült a lyukhoz. Spieth elhibázta a saját puttját, ám ellenfele koncentrációja a topon volt, így végül ő örülhetett a nap végén. Ezzel Reed megszerezte karrierje első PGA Tour címét, és nem is akárhogyan.


Az ominózus ütésről így vélekedett a játékos: „Ez volt életem ütése, ez biztos. Az első győzelmem pedig jelenleg mindennél többet jelent számomra.” Spieth pedig, aki könnyedén pontot tehetett volna az ügy végére a legelső playoff szakasznál azt mondta, hogy nem is nagyon érti, hogyan tudott felépülni a kihagyott helyzet után. Nos, olyankor nincs idő mérlegelni, menni kell tovább, a fiatal pedig ment, ám ezúttal nem volt szerencséje. A 2013-as szezonban azonban már megtette a magáét, hiszen megszerezte – rendkívül fiatalon – első titulusát, de azt ne is tagadjuk, hogy nincsen gyümölcsözőbb a néző szempontjából egy éhes golfozónál.


A zárónap összefoglalója és Reed elképesztően jól eltalált ütése


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés