Válogatott válogató

Ifjabb Csiki Péter múlt héten öt szakaszon legyőzte Zombori Dánielt, így eldőlt, hogy ő utazhat majd szeptember elején a Boys Trophy-ra. A válogatott hat főből áll. Ebből öt játékos helye biztos volt, a hatodik utazó kilétét kellett eldönteni.

Ifjabb Csiki Péter múlt héten öt szakaszon legyőzte Zombori Dánielt, így eldőlt, hogy ő utazhat majd szeptember elején a Boys Trophy-ra. A válogatott hat főből áll. Ebből öt játékos helye biztos volt, a hatodik utazó kilétét kellett eldönteni.

 

Múlt hétvégén zajlott Máriavölgyben a Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság, ahol a két játékos tudta, az kerül be a válogatott utazó keretébe, aki jobban játszik a versenyen. A két játékos közül ezek alapján végül nem lehetett dönteni, ugyanis mindketten ugyanolyan eredménnyel zárták a három napot. Ezt követően úgy tűnt, hogy a gép rangsorolása fog dönteni a két játékos között, de végül Böndicz Gergő szövetségi kapitány – Damian MacPherson korábbi szövetségi kapitány tanácsára – úgy döntött, hogy a két játékosnak öt szakaszos play-off-ot kell játszania a csapatba kerülésért. A lejátszandó szakaszok az egyes, a kettes, a hármas, a nyolcas és a kilences volt. Csikinek az első három szakasz mindegyikén eggyel kevesebb ütésre volt szüksége a lyukba találáshoz, így már igen közel került a győzelemhez. A negyedik lyukon mindketten par-t ütöttek, majd az utolsón Csiki megint eggyel jobb eredményt hozott és +1-es eredményével végül négy ütéssel bizonyult jobbnak Zomborinál, aki +5-öt játszott. Csiki elmondása szerint leginkább rövid játékában tudott Zombori fölé kerekedni, ami mint tudjuk, Máriavölgyön már elég lehet az üdvösséghez.

Ezzel tehát biztossá vált, hogy a hamarosan kezdődő Boys Trophy-n ifjabb Csiki Péter is képviseli majd a magyar színeket. Ennek fényében megkérdeztük a játékost, hogy hogyan készül egy ilyen nagy megmérettetésre.

Csiki Péter nem szokott edzőterembe járni, ő a hagyományos edzés híve. Persze már tervezik, hogy a hatékonyabb edzés érdekében rendelnek egy TRX-et, amit eddig csak barátainál tudott használni, azonban addig is meg van elégedve az olyan gyakorlatokkal, mint a fekvőtámasz és a felülés. Ezeken nem tervezi, hogy változtatni fog.

Szintén változatlanul hagyja étrendjét is. Eddig is tudatosan kerülte a gyorséttermeket, de ezenkívül külön golfos diétát nem talált ki magának. Igyekszik persze kiegyensúlyozottan táplálkozni, de ez a legtöbb játékosra igaz. Játék közben sincsen semmi trükkje. Néhanapján ő is magával visz egy üveg izotóniás italt, de valójában inkább a sima víz és a Cerbona szelet híve.

Ezenkívül persze a pályarutin sem elhanyagolható szempont, ezért minden fitness és táplálkozási trükkön túl, Csiki Péter a legtöbbet még mindig a pályajátékával foglalkozik. A play-off-on kívül sajnos a Junior Open nem sikerült olyan jól a játékos számára. Reméljük, a Boy Trophy-n élete formáját hozza majd.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés