Európa korán vezetést szerzett

Pénteken kezdetét vette az idei Solheim Cup, amelynek legelső napján az európai gárda remekelt, ám az amerikai játékosokat sem kell félteni. Tegnap Morgan Pressel és Jessica Korda mentette meg a tengerentúliak becsületét.

Péntekenkezdetét vette az idei Solheim Cup, amelynek legelső napján az európai gárda remekelt, ám az amerikai játékosokat sem kell félteni. Tegnap Morgan Pressel és Jessica Korda mentette meg a tengerentúliak becsületét.


Az idei Solheim Cup is izgalmasan kezdődött, de az elmúlt években tapasztaltak nyomán ez nem is annyira nagy meglepetés. A nyitóduó európai játékosok kitettek magukért, és gondoskodtak arról, hogy a hazai közönség arcáról némileg lefagyjon a mosoly. A „svéd vikingek”, vagyis Anna Nordqvist és Caroline Hedwall szerezték meg az első pontot az európai csapatnak, miután egy 4&2-es győzelmet arattak a Stacy Lewis-Lizette Salas páros ellen.


A Colorado Golf Club közönsége tehát nem egy hazai sikernek örülhetett először, és ha a tényeknél maradunk, akkor azt kell mondjuk, hogy nem kis időt kellett arra várniuk, hogy önfeledten lengethessék az amerikai zászlókat. Mondjuk, a szurkolással nem volt gond, semelyik oldalon sem, ám a hazai szurkolótábor bizony tűkön ült már, hogy győzelmi mámorban törhessen ki. Várniuk kellett a drukkereknek.


A Solheim Cup veteránnak tekinthető Suzann Pettersen, valamint újonc párja, Beatriz Recari ugyancsak győzelemmel indított a nívós tornán, miután 2&1 arányban legyőzte a texasi golfozókat, vagyis az Angela Stanford-Brittany Lang duót. Szoros meccs volt, ezt kár lenne tagadni, ám a hátsó szakaszoknál az európai válogatott tagjai remek ütemű ütéseket hajtottak végre, így ők örülhettek a 18 szakasz megjátszása után.


A par5-ös 16-os szakasznál Pettersen és Recari egy szép eagle-t süllyesztett el a Colorado Golf Club pályáján, amelynek következtében már két ütéssel vezettek ellenfeleik előtt, a texasi játékosok pedig képtelenek voltak felzárkózni a par3-as 17-es szakasznál, amikor is Lang elhibázta a birdie lehetőségét. Pettersen javítani tudott a 6-3-2-es arányú rekordján a foursome mérkőzések tekintetében, míg Recari megszerezte élete első pontját, élete első Solheim Cup versenyén.


„Elképesztő érzés itt lenni. Nyertem már ezelőtt is, de ez ver mindent. Ez egyszerűen elképesztő, és szinte hihetetlen számomra, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, és megszerezhettem az első pontot a versenyen. Ez sokkal többet jelent, mint azt előtte gondoltam volna. Ez nem csak egy győzelem. Ez egy személyes siker. És igazi megtiszteltetés volt egy olyan játékossal együtt jásztani, mint Suzann. Mindig számíthat rá az ember a pályán, és nem mellesleg remekül puttolt a mai napon. Nagyon örülünk, hogy tovább tudtuk gyarapítani az európai csapat pontjait.” – nyilatkozta tegnap Recari.


Morgan Pressel és Jessica Korda pályára lépése valódi üdvrivalgást váltott ki a nézőkből, és nem véletlenül. A par5-ös szakasznál az amerikai duó megszerezte a vezetést Catriona Matthew és Jodi Ewart Shadoff ellenében, miután az utóbbi páros bogey-t ért el az adott szakaszon. A hátsó szakaszokon az európai golfozók bizony küszködtek, ami utat nyitott az amerikai hölgyeknek az előny növelésére, akik a 11-es és a 13-as szakasznál is birdiet értek el. A következő két szakaszt egálra hozták a játékosok, így Pressel és Korda végül 3&2 arányban győzött, és megszerezte az első pontokat az amerikai csapatnak.


„Úgy éreztem, hogy mindketten elég szolidan játszottunk. Elég sok par eredményt értünk el. Ez egy kemény nap volt, egy igen kemény pályán. Catriona és Jodi nem a legjobb golfjukat játszották ma, nekünk pedig sikerült ezt a helyzetet kihasználnunk, par-ra mentenünk néhány helyzetet. Jessica ütötte be végül a nyerőt. Ilyen az én partnerem.” – mondta Pressel pénteken.


Az amerikai pontszerzés után kicsit ismét lehűlt a hangulat a hazai szurkolók körében, az Azahara Munoz-Karine Icher duó ugyanis 2&1-es győzelmet aratott a Cristie Kerr-Paula Creamer páros felett. A spanyolnak egyébként ez a második Solheim Cup tornája, ahogyan francia társának is, és úgy tűnik, a korábbi siker övezte emlékek idén is megtették a hatásukat.


„Nem tudtunk magunknak elég lehetőséget teremteni. Néhány green ütést elhibáztunk, és ennek köszönhetően a 8-as, a 9-es és a 10-es szakaszokon időzített bombákat helyeztünk el magunknak. Az utolsó néhány szakaszig tényleg nem tudtunk helyzeteket teremteni, akkor meg már túl késő volt. A foursome meccseknél alapvető fontosságú, hogy már a legelején a legjobbadat kell nyújtani.” – nyilatkozta csütörtökön Kerr.


Az európai csapat a szombati játéknapot tehát 5.0 – 3.0 –ás vezetéssel a zsebében kezdheti majd meg.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés