Kiviszünk pár szélgenerátort a green-re

 Berta Máté nagyon jól kezdte a múlt heti Junior Open-t. Az első napon ütött +2-jével egy kör után még ő állt az élen a magyar fiúk mezőnyében, majd a második két napon látványos összeomlást produkált.

Berta Máté nagyon jól kezdte a múlt heti Junior Open-t. Az első napon ütött +2-jével egy kör után még ő állt az élen a magyar fiúk mezőnyében, majd a második két napon látványos összeomlást produkált.

Sajnos nincs mit szépíteni rajta, Máté szépen elszállt a versenyen. Persze ezzel nem volt egyedül, de egy alapjában véve jó játékos hibái mindig szembeötlőbbek, mint olyanoké, akikről már a verseny előtt sejteni lehetett, hogy nem az első helyért folyó küzdelmekbe fognak beleszólni. Máté rossz teljesítményét igazából felesleges magyarázni. Ezen a versenyen minden összejött neki. A rossz ütőválasztástól kezdve, a rövid putt-ok kihagyásáig minden volt itt. Volt olyan is, amikor Máté már úgy érezte, egyszerűen a pálya szívatja. Például, amikor szent meggyőződése szerint labdájával a fairway-t találta el, aztán azt mégis egy fa tövében találta meg. Ami viszont egyértelmű, hogy Máténak gyakorolnia kell a szélben való játékot. Nem véletlenül tréfálkozott a verseny után jó barátjával, Marcellel, hogy a legközelebbi edzésre a putting green-re kivisznek néhány szélgenerátort is.

A játékos persze nem arról híres, hogy sopánkodik eredményei miatt, így már most is csak a jövő kihívásaira koncentrál. A következő megmérettetés neki is a jövő heti nyílt bajnokság lesz. Horváth Marcellel ketten már hétfőn leutaznak Balatonudvariba és egészen a verseny kezdetéig a helyszínen fognak készülni. Mátéhoz edzője, Hahn Árpád is leutazik, hogy a verseny előtt még átnézzenek néhány dolgot játékában.

Ha már beszéltünk, Mátét megkérdeztük egyik barátjának, Eiring Kristóf nemrégiben hozott döntéséről is. Mint azt már mindenki tudja, Kristóf nagyjából egy hónappal ezelőtt visszaadta amatőr státuszát, hogy profi lehessen. Máté támogatja barátja döntését.

„Már régebben is beszéltünk róla, úgyhogy annyira nem lepődtem meg, de az tény, hogy hirtelen jött a váltás. Én épp csak kimentem pár napra az Osztrák Junior Open-re és mire visszajöttem, Kristóf már profi volt” – mondta Máté, majd hozzátette: „Ha az ember valamit igazán meg akar csinálni, akkor az a jó döntés, ha meg is csinálja. Kristóf már egy ideje beszélt erről, én remélem, hogy összejön neki, amit szeretne.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés