Egymással, egymásért küzdünk

A tavalyi évben a Ryder Cuptól volt hangos a golfos társadalom, természetesen a férfi részlege, idén pedig hasonló izgalmakra készülhetünk a hölgyek körében, ugyanis ma veszi kezdetét a kétévente megrendezésre kerülő Solheim Cup.

A tavalyi évben a Ryder Cuptól volt hangos a golfos társadalom, természetesen a férfi részlege, idén pedig hasonló izgalmakra készülhetünk a hölgyek körében, ugyanis ma veszi kezdetét a kétévente megrendezésre kerülő Solheim Cup.


Nem lehet kétségünk afelől, hogy ezen a héten a golfimádók tekintetének egy meghatározó hányada a hölgyek megmérettetéseit követi majd figyelemmel, hiszen ma kezdődik a kétévente megrendezésre kerülő Solheim Cup. A match play formátumban kihirdetett tornán két évvel ezelőtt az európai csapat tudott diadalmaskodni, ám az összeállítást elnézve idén mindkét gárda nagyon is esélyes arra, hogy elnyerje a kupát.


Tavaly a Ryder Cup keretében mérhette össze a tudását a férfi golfozók egy része, akik vagy az európai, vagy pedig az amerikai csapatot erősítették. Akkor, az urak kitettek magukért, és egy nagyszerű versenyzésnek lehettünk tanúi. Az impozáns kupát végül az európai gárda tartotta otthon, és valami hasonlóval igyekszik majd megpróbálkozni a hölgyek részlege is ezen a héten. Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen az ellenfél táborában is olyan nevek sorakoznak fel, akiktől joggal lehet tartani a Colorado Golf Club pályáján.


Nem is a pálya lesz ezen a héten a középpontban, hanem egyértelműen a játékosok, és ezt emelte ki nemrégiben Paula Creamer is, aki az amerikai csapatot erősíti majd. „Imádom ezt a formátumot. Imádom a match play-t. Nagyon szeretek egy másik ember ellen játszani. Ezen a héten nem a golfpálya ellen kell megmérettetned magad, hanem a saját ellenfeled ellenében kell jól teljesítened, és nincs is annál jobb, mint amikor kimész a pályára, és gyűjtöd a par-okat, hogy meccset nyerjél, és azon vagy, hogy elcsípjél egy birdiet valahol.” – nyilatkozta a játékos.


Creamer két évvel ezelőtt is fontos tagja volt az amerikai csapatnak, és ez idén sincsen másképpen. Akkor a játékosoknak Írországban kellett megmérkőzniük egymással, idén a torna helyszíne Amerika, ezért is lenne speciális jelentősége az amerikai golfozóknak, hogy meg tudják kaparintani a kupát. Creamer 2011-ben az első napon – a foursome meccsen – győzelmet aratott, a délutáni fourball megmérettetésen szintén, ám a második napon már nem ment annyira jól a játék, a délutáni összecsapáson azonban ismét sült a keze. Az egyik legfontosabb megmérettetésén, a páros összecsapáson nem bírt ellenfelével, és végül 6-5 arányban kikapott Catriona Matthew ellenében. Idén mindenképpen szeretne ezen az arányon javítani.


„Én leszek a legjobb cheerleader.” – mondta Creamer az elvesztett mérkőzése után. „Azóta nagyon sokan jöttek ki a pályára, hogy megnézzék, hogyan játszom, és sok mérkőzést végignéztek már. Idén is hasonló elszántsággal ragadok majd ütőt, és a csapattársaimat biztosan fel fogom majd dobni valamivel, ha arra van szükségük. Ezért vagyunk egy csapat. Egy ember nem csapat.” – tette hozzá az amerikai.


Az európai csapat egyik legtapasztaltabb tagja, Suzann Pettersen ugyancsak mindent be fog vetni annak érdekében, hogy otthon tartsák a kupát. A norvég játékos is azt emelte ki minapi interjújában, hogy a csapategységen van a hangsúly.


„Minden a csapatról szól. Nem adjuk fel, a legvégsőkig küzdünk. Addig nincsen vége a versenynek, amíg az utolsó pont sorsa el nem dőlt.” – mondta Pettersen, aki ugyancsak nagyon várja már a szokásostól eltérő összecsapásokat. „Emlékszem, amikor újonc voltam, alig bírtam a fenekemen ülni és várni. Most már tudom, hogy az ilyen tornákon, mire számítsak, és most már azt is tudom, hogy spórolnom kell az energiámmal, mivel ez egy kemény, ám annál fantasztikusabb hét lesz számunkra.” – tette hozzá a norvég.


A mai napon tehát elstartol a hölgyek körében az egyik legjobban várt esemény, vagyis a Solheim Cup, amit minden bizonnyal érdemes lesz végigkövetni. Pénteken reggel pedig kihirdették a mai párosításokat, és ezt elnézve ismét egy újabb biztosítékot kaptunk arra, hogy megéri majd végigkövetni a hölgyek küzdelmeit.

 

Péntek reggeli párosítások


Lizette Salas/Stacy Lewis
vs Anna Nordqvist/Caroline Hedwall
Angela Stanford/Brittany Lang vs Suzann Pettersen/Beatriz Recari
Jessica Korda/Morgan Pressel vs Catriona Matthew/Jodi Ewart Shadoff
Paula Creamer/Cristie Kerr vs
Azahara Munoz/Karine Icher

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés