Június golfozója

Justin Rose idén elérte karrierje – egyik – csúcsát, miután megszerezte élete első major címét, mégpedig a 2013-as US Openen. A brit játékos ugyan pluszban végzett, de egy ilyen régóta várt győzelemnél ez elhanyagolható tény.

Justin Rose idén elérte karrierje – egyik – csúcsát, miután megszerezte élete első major címét, mégpedig a 2013-as US Openen. A brit játékos ugyan pluszban végzett, de egy ilyen régóta várt győzelemnél ez elhanyagolható tény.


A European Tour közönségszavazásának a végeredménye szerint, június hónap golfozójának azt a Justin Rose-t választották meg, aki idén feltette az i-re a pontot. A brit játékos ugyanis kiváló játékkal megszerezte karrierje első major címét, amire már oly régóta vágyott. A golfozó +1-es eredménnyel a zsebében hagyhatta el a Merion pályáját, míg az őt követő Jason Day neve mellett +3-at láthattunk délután.


Tény, hogy az idei verseny nem igazán az alacsony score-okról szólt, ám ennek nagyrészt az időjárás és a pálya volt az oka. Rose azonban igyekezett kizárni mindent, és csakis a saját játékával foglalkozni, miközben olyan nevek próbálták meg megszorongatni időről-időre a pályán, mint Day, Phil Mickelson, Jason Dufner, Ernie Els, Hunter Mahan vagy a korábbi világelső Luke Donald. A végén azonban csak egy maradhatott.

Ben Hogan, 1950


Ahogyan Rose győztesként ott állt a greenen, többeknek Ben Hogan juthatott eszébe, és ama bizonyos híressé vált fotó, amin az egykori játékos szerepelt, szintén diadalt ünnepelve. A brit egyébként már úgy közelíthetett a 18-as szakaszhoz a döntő napon, hogy tudta, a par teljesítmény bőven elég lesz ahhoz, hogy kupával térhessen haza a családjához. Az ütésből kis híján birdie lett, ám végül meglett a par.


„Már vagy milliószor láttam azt a Hogan képet, és amikor ott álltam annál az ütésnél, azt mondtam magamnak, hogy eljött az én időm.” – mondta Rose, aki az első brit golfozó, aki US Opent tudott nyerni Tony Jacklin 1970-es győzelme óta.


„Igazságot akartam magamnak szolgáltatni, és egy remek swinget akartam produkálni, amilyet anno Ben Hogan ütött azon a szakaszon.” – folytatta Rose, aki jelenleg 5. a világranglistán.


Rose egyébként a szavazatok 36.9 %-át szerezte meg, míg a második helyet 22.5 %-os aránnyal Paul Casey csípte el, aki az idei Irish Open legutolsó szakaszánál bemutatott eagle puttjának köszönhette, hogy ilyen előkelő helyet sikerült elérnie a közönségszavazáson. A dobogó 3. fokára pedig Ernie Els kapaszkodott fel, aki a müncheni játékának köszönhetően került fel a listára.


Ezzel Rose is csatlakozott az idei győztesek rangsorához, amely lista rendkívül illusztris, elég csak végignézni a neveket.


Január hónap golfozójaChris Wood
Február hónap golfozójaCharl Schwartzel
Március hónap golfozójaAnders Hansen
Április hónap golfozójaMaximilian Kieffer
Május hónap golfozójaErnie Els

 



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés