Többször megnyerhette volna, végül kikapott

 „Túlzás lenne, ha azt mondanám, meg vagyok elégedve” – mondta Horváth Marcell hétvégi teljesítményét illetően. A pénteken kezdődött és vasárnap zárult Magyar Junior Open-en a játékos bár kiegyensúlyozottan játszott, többet várt magától.

„Túlzás lenne, ha azt mondanám, meg vagyok elégedve” – mondta Horváth Marcell hétvégi teljesítményét illetően. A pénteken kezdődött és vasárnap zárult Magyar Junior Open-en a játékos bár kiegyensúlyozottan játszott, többet várt magától.

Az idei match play bajnok összességében a második helyen végzett a magyarok mezőnyében, és mindössze egyetlen ütéssel maradt el a végső győztes Horváth Ádám eredményétől. Marcell az első napon közepesen kezdett, legalábbis a +5 nem tűnt rossznak annak fényében, hogy az akkor élenjáró Berta Máténak csak három ütése előnye volt hozzá képest. Marcell ennek ellenére már akkor nem volt elégedett játékával és tudta, hogy többre is képes lett volna. A második nap - mint tudjuk viharos körülményeket hozott magával, de érdekes módon sokakkal ellentétben Marcell állta a sarat, sőt az első napi kánikula után kifejezetten várta a szelet. Érezte ugyanis, hogy neki most jól menne a játék a nehezített körülmények közt. Érdekes módon ez be is jött és bár Marcell előző napi score-ját másolta le és ismét +5-tel végzett, a pokoli időjárás viszonylatában akkor ez már egy jó eredménynek számított, sőt aznap egyedüliként játszott 80 alatt a magyar fiúk közül. Ekkor már Marcell is jobb véleménnyel volt teljesítménnyel. Főleg azért, mert a harmadik napra kettő ütéses előnnyel fordulhatott.

Marcell bízott benne, hogy egy jó score-ral meglehet akár a nyílt kategória valamelyik dobogós helye is, és ehhez mérten önbizalomtól duzzadva, magabiztosan játszott. Nyolc szakasz után éppen -1-gyel állt, amikor a kilencedik szakaszon utolérte végzete. Itt egyből ütött egy vizet, majd a green-re kerülve kihagyott egy két méteren belül putt-ot, és végül dupla bogey lett a vége. Marcell ekkor még próbálta magában lerendezni a dolgot, nem is sejthette, hogy ez csak kálváriájának a kezdete volt.

Jött ugyanis a hátsó kilences, ami kénye kedvére játszadozott Marcellel játékosunk nagy bánatára. Az akkor még élen álló golfozónak annyi birdie lehetősége volt, hogy szakaszokkal a vége előtt már rég ismét par alatt lehetett volna, amivel biztosíthatta volna vezető helyét. Marcell elégedetlenkedve mesélte nekünk, a második kilenc szakaszon egyetlen birdie putt-ja sem akadt be. Ezt a tényt csak az tette még zavaróbbá, hogy putt-jai közül jó néhány volt 2 méternél rövidebb, de azok közül is bőven hagyott ki, miközben elég lett volna csupán a 16-oson begurítani a par-putt-ot és máris egyelőben állt volna Ádámmal szemben. A történet összefoglalva az, hogy Marcell az utolsó napon akár nagyon simán is megnyerhette volna a verseny, ehelyett mindent elveszített. Ráadásul az utolsó pillanatokban már reménye sem volt, hiszen a hátsó kilences középétől fogva valaki szakaszonként tájékoztatta, hogy Horváth Ádám éppen milyen eredménnyel áll előtte (nyilván a koncentrálásban ez sem segített), így Marcell az utolsó gurítása után pontosan tudta, hogy mindössze egyetlen ütéssel veszítette el a versenyt.

Pedig miközben Ádám 80 fölött is játszott a versenyen, Marcellről elmondhatjuk, hogy önmagához képest hihetetlenül stabilan játszott. Csak sajnos a birdie-k nem jöttek. Eddig Horváth Marcell-ről mindig azt kellett mondanunk, hogy jó játékos, csak nem kéne minden versenyen legalább egy napon elszállnia. Most már ezzel nincsen gond, most már az kellene, hogy Marcell valamelyik napon tudjon kiemelkedőt hozni. A swing-je most borzasztóan jó, de fejben még nagyon össze kell állnia, hogy a putt-oknál jobban tudjon koncentrálni. Marcell könnyedén nyerhetett volna a hétvégén Máriavölgyben és mindössze egy-két méteres gurításokon múlt, hogy valójában nem így történt.

Az eseményeken azonban túl kell lépni. Marcellnek nagyon helyesen már a két hét múlva megrendezésre kerülő Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság lebeg a szeme előtt. Pénteken már le is utazik Balatonudvariba megjátszani a pályát, majd visszajön Tatára a hétvégi versenyre, majd hétfőn ismét utazik a Balaton mellé és egész hetét ott tölti, hogy készülhessen az újabb háromnapos versenyre. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés