Akkor jó, ha fúj

 Mint már többször is írtuk, hétvégén került megrendezésre a Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság, a máriavölgyi Pannonia Golf & Country Club pályáján. Bár a magyar lányok között Briglovics Boróka lett a harmadik, ezzel együtt ős is tudja, most nem hozta legjobb formáját.

Mint már többször is írtuk, hétvégén került megrendezésre a Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság, a máriavölgyi Pannonia Golf & Country Club pályáján. Bár a magyar lányok között Briglovics Boróka lett a harmadik, ezzel együtt ős is tudja, most nem hozta legjobb formáját.

Többet vártunk tőle, ahogyan ő is többet szeretett volna kihozni magából. Boróka elmondta nekünk, az első nap kifejezetten katasztrofálisan sikerült számára, amit nem a hiányos felkészülés okozott, hanem az erőteljes drukk. Túlságosan akarta a versenyt és túlságosan rágörcsölt az ütésekre és emiatt nem tudott felszabadultan játszani.

A második napon, szombaton az első kilenc lyuk megint nem sikerült neki, azonban a hátsó kilencen már kezdett éledezni játéka, sokkal jobban játszott és a nap végén jobb lett az eredménye, mint pénteken. Vasárnap, a verseny harmadik napja lett számára a legeredményesebb, bár saját bevallása szerint itt is sok apró, buta hibát vétett és jobb is lehetett volna, végül azonban sikerült az ötödik helyre küzdenie magát a lányok nyílt kategóriájában. Tudni kell persze, hogy a második és a harmadik napon egyaránt viharos szél fújt a pályán, ami sokban nehezítette a versenyzők dolgát. Boróka ehhez képest elmondta, ő meglehetősen örült annak, hogy szeles időben is kipróbálhatta magát. Nincs sok lehetősége ilyen erős szélben gyakorolni, így most hasznos tapasztalatokkal gazdagodott. Lehetősége volt olyan speciális ütéstechnikákat alkalmazni, amiket kifejezetten emiatt tanult. Sokkal több éberséget, több figyelmet kíván ilyenkor a játék. „Meg kell figyelni a szélirányt, figyelmesebben kell kiszámolni az ütésszöget, ráadásul a következő lyuknál már változik a szél erőssége és iránya is, így kezdhetjük előröl a számolgatást" - mondta.

A golfozó lány összességében élvezte a versenyt, jó társaságban, jó hangulatban telt a hétvége. Nagyon örült a nagyszámú külföldi versenyzőnek, bár az ő flight-jában csak edzőtársa, Morozova Sofia játszott külföldiként. Első két nap Vu Fanny és Lengyel Lilla társaságában lépett a pázsitra, a harmadik nap pedig Morozova Sofia-val és Szemerey Lilivel vették nyakukba a pályát. A füvet most is, mint mindig kiválónak találta. „Jó minőségű és jó sebességű volt a green, ahogy ezt már a Pannónián megszokhattuk” – mondta Boróka.

A játékos oszlopos tagja a junior válogatottnak, és bár Rózsa Csilla nagy árnyékot vet a női utánpótlásra, tagadhatatlan, hogy Briglovics Boróka szépen megállja a helyét a pázsiton és mindenképpen a legjobbak között van. Sajnos a mostani versenyen nem jött ki neki a lépés, nem csillogtatta meg tehetségét, pedig hát láttuk már őt kitűnően játszani Máriavölgyben. A fiatal lány úgy érzi, hogy leginkább a stressz nyomta rá bélyegét versenyére és ezen szeretne a jövőben dolgozni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés