Újabb forgatókönyv: Alex Angliában

 Simmes Alexander idén kétségkívül visszavonult a hazai golfélettől. Mi szomorúan fogadtuk el a tényt, hogy alig fogják már látni itthon játszani, a játékos viszont boldog, hiszen az önmegvalósítás útját járja.

Simmes Alexander idén kétségkívül visszavonult a hazai golfélettől. Mi szomorúan fogadtuk el a tényt, hogy alig fogják már látni itthon játszani, a játékos viszont boldog, hiszen az önmegvalósítás útját járja.

Mikor legutóbb beszéltünk vele, arról mesélt, hogy érettségi vizsgái miatt sajnos nem tudott ott lenni több olyan szezon eleji nagy versenyen, mint a Magyar Kupa, vagy a Match Play Bajnokság. Akkor még hátravoltak szóbeli vizsgái, most azonban már ezeken is túl van. Golfpályafutása szempontjából azonban még mindig külföldre kacsingat. Mikor legutóbb beszéltünk vele, a nagy hír az volt, hogy egy németországi klub figyelt fel rá, akik szívesen fogadták volna juniorcsapatukban. Simmes Alex semmilyen opciót nem zár ki, de egyelőre még mindig plusz lehetőségek után kutat.

Alex szülei egyik rokonukon keresztül szerepet vállalhatnak egy angol golfklub vezetésében, ami a golfozó srác szemszögéből is előnyös lenne. Persze a konkrétumok még messze vannak, de jelenleg ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Alex pedig persze szívesen költözne szüleivel Angliába. Egyelőre azonban még mindig itthon lakik és annyit gyakorol, amennyit csak tud.

Versenyekre nemcsak itthon, külföldre se jár sokat. Szabályt erősítő kivétel volt csupán a múlt heti RB German Junior, ahol Simmes Alex Rózsa Csillával együtt indult. Míg Csicsi megnyerte a lányok versenyét, Alex a fiúk között nem aspirálhatott győzelemre. Ennek ellenére azonban a mutatott játékánál jobban akart teljesíteni. A három nap alatt 77, 75, 77-es score-okat gyűjtött és egyáltalán nem volt magával elégedett. Mint már írtuk, itthon talán ez elég lenne egy dobogós helyezésre, de Alex most már a külföldi kihívásokra készül, oda pedig ez kevésnek fog bizonyulni, mint ahogy bizonyult már most is. Tudja ezt Alex is, nem véletlenül mondta egyértelműen, hogy jobban szeretett volna játszani. „Viszont bármit próbáltam, egyszerűen nem ment a játék” – mondta. Alex ezenkívül volt kisebb versenyeken is Angliában, de inkább a gyakorlásra koncentrál. Játéka egyébként, mint minden fiatalnak, „fura” állapotban van. Általánosságban minden játékelem nagyon jól megy most Alexnek, csak hát van, amikor a hosszú játék száll el, van, amikor a rövid, van, amikor meg egyik sem és fantasztikus eredményeket hoz ki magából.

A játékos jelenleg edző nélkül végzi a tréningeket, esetleg csak édesapja segít neki időnként.

Amint látszik, igazából sok újdonsággal nem tudtunk szolgálni Simmes Alex pályafutását illetően. A játékos még mindig saját útját keresi, de úgy tűnik, jó felé kutakodik. Ami biztos pont jövőjét illetően, hogy a két hét múlva rendezendő felnőtt nyílt bajnokságon 100% hogy elindul, illetve, hogy jövőre valahol egyetemre fog beiratkozni. Utóbbival kapcsolatban nagy kérdés, hogy ez Németországban lesz, Angliában, vagy esetleg valamiért mégis Magyarországon.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés