Tiger miatt lettem golfozó

Brooks Koepka számára nem azért volt különleges a múlt vasárnap, mert ütőt ragadhatott egy major versenyen, hanem azért, mert gyerekkori idolja mellett kergethette a birdieket az Oak Hill pályáján. A játékos számára maradandó élményt jelentett az idei torna.

Brooks Koepka számára nem azért volt különleges a múlt vasárnap, mert ütőt ragadhatott egy major versenyen, hanem azért, mert gyerekkori idolja mellett kergethette a birdieket az Oak Hill pályáján. A játékos számára maradandó élményt jelentett az idei torna.


Brooks Koepka a Challange Touron való részt vétele okán ragadhatott ütőt az idei szezon utolsó major versenyén, és ha már arra járt, akkor sikerült is cut-ba jutnia, bár, azzal nyilvánvalóan tisztában volt, hogy a héten mutatott eredményei okán nem számít esélyesnek a győzelmet illetően. A jelenlegi világelső, Tiger Woods is lemondott már a kupa megszerzéséről – legalábbis legbelül biztosan -, hiszen mindketten a tabella hátsó régiójában foglaltak helyet vasárnap reggel.


Az idei PGA Championship zárónapjának reggelén azonban Koepka számára kis híján megszűnt a világ, amikor a kezdőütésnél átnézett a válla felett, és gyermekkori idolját látta maga mellett. A két – generációs különbséggel bíró – golfozó ugyanis vasárnap egymás társaságában vágott neki az Oak Hill szakaszainak. Koepka számára ez maga volt a megvalósult álom. A 23 éves sportoló évekig álmodozott arról, hogy egyszer példaképével együtt játsszon végig 18 szakaszt. Eredménye ugyan nem volt kimagasló, és eléggé idegesen kezdte a zárónapot, de Tiger mellett játszani többet jelentett számára, mint néhány jól eltalált ütés.


„Nyilvánvalóan nem játszottam jól az utolsó napon, és nem úgy teljesítettem, ahogyan szerettem volna.” – kezdte Koepka, aki a PGA Championship utolsó játéknapján végül egy 77-es score kártyát adhatott le. „Azért volt bennem adrenalin, de a labda nem olyan távolságokra szállt, amelyinekre szerettem volna. Nem tudom, mit mondhatnék. A hátsó szakaszokon igyekeztem javítani a helyzeten.” – folytatta a fiatal.


A kicsit halványabb teljesítményt azonban kárpótolja maga a tudat, hogy a játékos példaképével az oldalán állhatott oda a kezdőütésekhez. És ami még sokakat foglalkoztat, hogy vajon miről beszélgethetett a két sportoló a hosszú gyaloglások közben?


„Nem igazán a golf került szóba. Inkább teljesen más dolgokról beszélgettünk. Az életről és hasonlókról. Azt hiszem, hogy mindenki csodálattal tekintett rá gyerekkorában is. Ő az oka annak, hogy golfozó lettem. És őszintén mondom, hogy nagyon jó vele együtt játszani.” – tette hozzá Koepka.


A fiatal számára még ismeretlen terep volt az a légkör, ami Tigert azonnal körbeölelte, amint kilépett az Oak Hill pályájára. A világelső körül ugyanis összegyűlt a több ezres tömeg, és kórusban skandálták a nevét. „Hihetetlen jelenet volt. Az emberek csak kiáltozták a nevét. Igen, kicsit más a helyzet, mint a Challenge Touron.” – mondta Koepka.


És hogyan vélekedett a 14 major elsőségnél tartó Tiger fiatal játékostársáról? „Ő egy rendkívül tehetséges, jó gyerek. A jó öreg régimódi játékstílus bizony kifizetődik nála is, és erre a stílusra igenis büszkének kell lennie.” – mondta Tiger.


Koepka egy percre sem bánta meg, hogy miután a mezőny hátsó régiójában kezdhette meg a vasárnapot, Tiger jutott neki. „Ebben a szituációban akarok lenni. Akartam vele játszani. Úgy gondoltam, hogy egy remek élmény lesz számomra. Ezzel együtt pedig a világ legjobbjával akartam játszani. Mondjuk, ki ne akarna?”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés