Olyan ez, mint a gravitáció

Sajnos nem tudunk meglepetéssel szolgálni. A Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság zárónapján minden úgy történt, ahogy azt a józan ész ígérte. Jött a golfos idő és jöttek a jobbnál jobb score-ok is.

Sajnos nem tudunk meglepetéssel szolgálni. A Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság zárónapján minden úgy történt, ahogy azt a józan ész ígérte. Jött a golfos idő és jöttek a jobbnál jobb score-ok is.

 

Rózsa Csilla fölénye a magyar golfban annyira egyértelmű, mint a gravitáció, ezzel a kijelentéssel senki sem szállhat vitába. Emlékezzünk, Csicsi erre a versenyre úgy esett be, hogy az előző napon még Németországban nyert versenyt és pihenni alig volt ideje. Ennek ellenére a fáradtság jeleinek maximum az utolsó két napon ütött egy-egy duplája nevezhető, összességében viszont leiskolázta a mezőnyt. A harmadik napon ismét -2-t játszva összesen 30 ütéses előnnyel nyerte meg a magyarok versenyét a második helyezett Vadkerti Adél előtt. A harmadik helyen Briglovics Boróka végzett. Bár a fölény tagadhatatlan (akárcsak a gravitáció), azért tegyük gyorsan hozzá, Adél és Boróka ezen a versenyen közel sem hozták ki magukból azt, amit igazán tudnak. Talán senki nem számított rá, hogy megelőzhetik Csillát, de hogy 30 ütés sincs köztük, az is biztos. Különösen a nyílt kategória eredményeit nézegetve szembeötlő, hogy olyan score-okat, amikkel a szlovén Ana Belac a második helyre került (80, 84, 74), egy másik versenyen bármelyik magyaroknál dobogós lány is simán megütött volna. Sajnos ez most nem az a verseny volt. Csicsit persze nem nagyon zavarták a mögött zajló küzdelmek, a nyílt kategória második helyezettjére is összesen 22 ütést mért a három nap alatt. Elsőszámú játékosunk formájával kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy az elmúlt kevesebb, mint egy hétben két nemzetközi versenyt nyert meg, miközben a hat versenynapon összesen ötször játszott par alatt. Ez ám a gravitáció!

A fiúk versenyével kapcsolatban már a verseny beharangozójában megemlítettük, hogy kiegyenlítettebb mezőny miatt sokkal nehezebb lesz végső győztes dolga, mint a lányoknál. Ennek megfelelően sokkal nehezebb volt a dolga annak is, aki meg akarta tippelni a győztes kilétét. A magyar és a nyílt kategóriában ugyanis egyaránt minden nap végén más játékos állt az élen.

A magyaroknál az első napon még Berta Máté játékát dicsértük (74), majd a második napon Horváth Marcell került az élre, az egyetlen, aki a hazaiak közül aznap 80 alatt tudott maradni (77) a nehéz körülmények közt. A harmadik napnak Marcell már esélyesként vágott neki és javítani is tudott még eredményén (76), de nem annyit, mint Horváth Ádám (73), aki végül egy ütéssel, de meg tudta nyerni a magyar fiúk versenyét. A verseny végkimenetele ezúttal azt mutatta meg, hogy a kiegyensúlyozott játék nem mindig elég, és hogy a három nap alatt belefér egy 80 feletti score is, attól még lehetünk junior bajnokok. Sajnos a külföldiekkel játékosaink már nem igen tudták felvenni a harcot. Már az első napon többen elénk álltak a nyílt kategóriában és ez nem is változott többet a verseny alatt. A győztes végül német Yannick Schütz lett (74, 78, 69), aki bár az utolsó napon mínuszt tudott játszani a bruttó abszolút sorrendben így is Rózsa Csilla mögé szorult.

Gratulálunk a játékosoknak!

Részletes eredmények a Magyar Golf Szövetség Eagle rendszerében ITT!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés