Valami megvillant

Graeme McDowell is azon játékosok sorát erősíti, akiknek egynél többször sikerült már idén tornát nyerni, ám egy major verseny mégis csak más. Az északír golfozó remekül zárt vasárnap, ám a győzelem most (is) elmaradt.

Graeme McDowell is azon játékosok sorát erősíti, akiknek egynél többször sikerült már idén tornát nyerni, ám egy major verseny mégis csak más. Az északír golfozó remekül zárt vasárnap, ám a győzelem most (is) elmaradt.


Nem állíthatjuk, hogy Graeme McDowell ne futna jó szezont, hiszen nyerni tudott a Volvo World Match Play Championshipen, valamint az Alstom de France Openen is, de egy major torna varázsa azért mégis csak más tészta. Az északír játékos ugyan remekül ragadott ütőt tegnap, a versenyt végül -2-es eredménnyel a 12. helyen zárta. Honfitársa, a korábbi világelső Rory McIlroy egy 70-es score kártyát adhatott le az idei PGA Championship zárónapján, így az ő neve mellé -3 került.


Az élmezőnyben végzett még egyébként Dustin Johnson, Zach Johnson és Jason Day is, akik szintén -3-as összesített eredménnyel vonulhattak le az Oak Hill pályájáról, és nem feledkezhetünk meg David Tomsról – aki -4-gyel a zsebében zárta a versenyt -, az idei Masters bajnokról, Adam Scottról és Scott Piercy-ről – akik -5-ös eredménnyel térhettek nyugovóra – sem. És mindenképpen ki kell emelnünk ama bizonyos svéd különítményt is, amelynek tagjai elszántan léptek a szezon utolsó major tornáján a zárónapon a legelső tee shothoz, de a győzelem ezúttal elmaradt.


A tapasztalt Henrik Stenson mellett ott volt Jonas Blixt, mint az északi golfozókat tömörítő csapat, és annak ellenére, hogy nem játszottak rosszul tegnap, nem sikerült túlságosan közel kerülniük sem a későbbi győzteshez, sem pedig a második helyet megszerző golfozóhoz. Mindketten egyébként 70-et játszottak vasárnap, és bár a versenynek volt egy olyan szakasza, ahol úgy tűnt, hogy közel tudnak férkőzni az amerikai duóhoz, Stenson -7-tel, Blixt pedig -6-tal zárta a versenyt. (A későbbi győztes Jason Dufner neve mellett -10 volt található, Jim Furyk pedig -8-as eredménnyel végzett.)


A vasárnapi hajrában azonban voltak olyan játékosok, akik lélekben talán már lemondtak a végső győzelemről, a tisztes helyt állás mindig is ott lebegett a szemük előtt. Ilyen volt McDowell is, aki tegnap 66-ot játszott, és aki az első 9-en elképesztő tempóban szórta a birdieket az Oak Hill pályáján.


„Az elmúlt néhány hónapban elég frusztrált voltam, de a héten felvillant a remény, és mutattam magamból valamit.” – mondta a 2010-es US Open bajnok McDOwell. „Jó érzés volt néhány momentumot megragadni és átélni kint a pályán. A 8 birdie biztosan sokat dobott az önbizalmamon. Az elmúlt időszakban a putteremmel nem igazán voltam jóban. A franciaországi győzelem ellenére elég csalódott voltam a teljesítményem miatt. Átlagos ütésszámaim voltak, átlagos technikával operáltam a pályán. Egy keveset sikerült visszahoznom a régi játékomból ezen a héten, aminek nagyon örülök.” – folytatta a játékos.


És természetesen esett szó kifejezetten a major versenyekről is. „Nagyon nehéz pont a major tornákra feltüzelni a játékodat és a legjobb formába lendülnöd. Egy ilyen tornán nem tudsz átverni senkit sem. De nagyon nehéz a topon lenni csak erre az egy hétre. A Mastersen nem jutottam cut-ba, majd egy hétre rá nyertem. A US Openen sem sikerült cut-ba jutnom, aztán néhány hét múlva megnyertem a French Opent. Ez egy nehéz játék. Nem egyszerű dolog egy napra a legjobbadat előhúzni a bagből. Azt tudjuk, hogy a major versenyek a legkeményebb tesztek egy játékos számára. Stresszt váltanak ki belőled és frusztrálnak valamilyen szinten. Ezért nyernek csakis a legjobbak ezeken a tornákon…mivel nagyon nehéz eljutni a végső győzelemig.” – tette hozzá az északír.


És akkor nyilvánvalóan McDowell is a legjobbak közé tartozik, hiszen neki is sikerült már nyernie majort. Fő a szerénység.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés