Nem adom fel a reményt

Szombaton az Oak Hill pályája kimutatta a foga fehérjét, amihez néhány golfozó elég nehézkesen tudott adaptálódni. Lee Westwood a 63. major indulásán vesz részt, és továbbra is a hőn áhított első hely a cél.

Szombaton az Oak Hill pályája kimutatta a foga fehérjét, amihez néhány golfozó elég nehézkesen tudott adaptálódni. Lee Westwood a 63. major indulásán vesz részt, és továbbra is a hőn áhított első hely a cél.


Lee Westwood ugyan szombaton nem egészen úgy játszott, ahogy szeretett volna, de ez történik akkor, amikor a verseny helyszínén kellemetlenné alakulnak a körülmények. A kissé hideg, csípős időben a játékosoknak is némiképpen lejjebb kell adniuk a korábban megszokott szintből, de a cél természetesen továbbra is az, hogy a legjobb formájukkal ugorjanak neki a pályának.


A brit játékos tegnap kicsit örült, amikor reggel kinézett az ablakon, kidugta a lábát az ajtón, és azt érzékelte, hogy kissé csípős, hideg idő van, nem beszélve arról, hogy az Oak Hill pályája szombatra teljesen felszáradt, a csúszósabb greenek már a múlté. Lélekben ugyan megpróbált felkészülni a megváltozott körülményekre, ám, amikor az ember odaáll a tee-hez, csak a fizikai valóság marad.


Westwood, aki a 63. major tornáján vesz részt ezen a héten, nem játszott hibátlanul, és kifejezetten rosszul esett neki, hogy a 7-es, a 11-es és a 15-ös szakaszokon is rontott. Nem így képzelte a PGA Championship harmadik játéknapját, annak ellenére, hogy azért birdievel is szolgált, ráadásul nem is kevéssel. A 68-as eredményének köszönhetően ugyan kicsit visszább csúszott a tabellán, de mivel a mezőny sűrű, mindenképpen az esélyesek között kell emlegetnünk a golfozót. Westwood neve mellett -3 található – az élen álló -9-nél tart -, akárcsak Rory McIlroy esetében.


„Nem mondhatom, hogy nem örültem kicsit, hogy hidegebb az idő, mivel nem akartam darts típusú játékot játszani kint a pályán. Azt akartam, hogy a pálya mutassa meg az erejét. Ma sokkal szárazabb volt minden, és több volt a szél is, ami még trükkösebbé teszi ezt a pályát. Ezért nem érkeztek ma annyira alacsony score-ok. Kiváló tesztet kínál számunkra a pálya.” – mondta Westwood szombaton.


A Ryder Cup csapat győztes tagjának eddig még nem jött össze a major győzelem a karrierje során, de ezen a vasárnapon megvan rá minden esélye, bár tény, hogy a 2013-as British Openen kedvezőbb esélyei voltak, hiszen a zárónapot kétütéses előnyből kezdhette meg. Akkor Phil Mickelson ellenállhatatlan volt, most azonban teljesen megjósolhatatlan, hogy ki lesz majd a befutó. Lehet akár Westwood is.


„Sosem tudhatod, hogy mi fog történni egy major verseny utolsó napján, úgyhogy nem adom még fel a reményt. Mindenképpen jobban ütöm meg a labdákat ezen a héten, mint a Muirfield pályáján. A puttok ugyan nem mennek annyira jól, de ez egy másik vasárnap lesz, és egy másik esély a győzelemre. Mindenki láthatta, hogy mi történt, amikor én vezettem, Phil pedig 4-5 ütéssel volt mögöttem. Szóval, egy major torna utolsó napján tényleg bármi megtörténhet.” – tette hozzá a 40 éves sportoló.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés