A hódítók ellen

A tegnapi napon embert próbáló hőség közepette elkezdődött az idei Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság Máriavölgyön. Az eredmények sokszor a papírformát igazolták, de helyenként sajnos meglepetésekkel is találkozhattunk.

A tegnapi napon embert próbáló hőség közepette elkezdődött az idei Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság Máriavölgyön. Az eredmények sokszor a papírformát igazolták, de helyenként sajnos meglepetésekkel is találkozhattunk.

Rózsa Csilla már egy ideje megérdemli a kiemelt figyelmet, csütörtök óta meg már pláne, úgyhogy talán kezdjük vele beszámolónkat. Bizony nem elírás és eleinte mi is dörzsöltük a szemünket a startlistát nézegetve, de végül személyesen is megbizonyosodtunk róla, Csicsi órákkal Németországból való hazaérkezése után már elütőre állt az itthoni versenyen. Ezzel együtt egy könnyed -2-vel kezdett. Képzeljük, mi lett volna, ha éppen nem egy három napos háborúból esett volna be a versenyre!

Ami a meglepetések közé tartozik és amit sajnálunk, az az, hogy Csillán kívül a magyar lányok eddig nem igazán tudták teljesíteni, amit elvárhattak maguktól. Mármint egyértelmű volt, hogy Rózsa Csillával nehéz lesz felvenni a versenyt, de azért nem számítottunk arra, hogy 10 ütés különbség lesz közte és a második helyezett között. Utóbbi pozíciót éppen Morozova Sofia foglalja el +8-cal. Az igazi szívfájdalom a mostanában egyre jobb formát mutató Vadkerti Adél, Briglovics Boróka, Vu Fanny hármas mélyrepülése (+11; +17; +15). Szívből reméljük, hogy a második napra mindannyian össze tudják szedni magukat. Nehézségeink folyományaként a külföldi hódítókkal is egyelőre csak Csilla tudta felvenni a versenyt. A legjobb eredményt hölgy vendégeink közül az osztrák Lara Lumbe produkálta, ő az első napon -4-gyel kezdett.

A fiúknál – ahogyan erre számítani lehetett – nagyobb a verseny az első helyért. A magyarok közül a legjobb score-t Berta Máté hozta az első napon (+2). A játékos egyedül a hármason ütött dupláját szeretné elfelejteni, ahol egy rossz ütőválasztás következtében csúnyán túlütött a green-en és nem tudott visszajönni. Azonban így is vezet és Mátétól nem is áll távol ez a szituáció, hiszen ez már a sokadik nemzetközi verseny, ahol a magyarok játékosok közül ő kezd a legjobban. „Már csak meg kell tartani ezt a helyet” – mondta a játékos. Általában meg is szokta tartani, de most azért minden bizonnyal nehezebb dolga lesz. Ott lohol például a nyakában Horváth Ádám (+3), aki tegnapi játékából csak azt a két duplát sajnálhatja igazán, amit a hetesen és a kilencesen ütött. Nem sokkal marad el tőlük Horváth Marcell sem (+5), aki fantasztikusan kezdett, sorra hozta a par-okat, majd a hetes szakaszon csak három putt-ból tudott lyukba találni, így szerzett egy duplát és onnantól kizökkent egy kicsit a játéka. Marcell el volt keseredve eredménye miatt, pedig ő is tudja, ez még nem a világvége és ideje is van még javítani. Érdekesség, hogy bár sokat emlegettük az óriási hőséget, amivel játékosainknak meg kellett küzdeniük az első napon, azért hozzá kell tenni, ők maguk nem panaszkodtak erre, senkivel nem találkoztunk, aki erre fogta volna rosszabb ütéseit. A szervezők amúgy is mindent megtettek a játékosok kényelméért. Folyamatosan osztották a vizet és a mélyhűtött törülközőket. Volt persze olyan is, aki új módszert talált a meleg leküzdésére. Rózsa Dani például, akinek labdája az egyik szakaszon éppen csak belecsorgott a vízbe, amikor ki akarta azt venni, megcsúszott és ő maga is a tóba esett. A játékosnak semmi baja nem lett, sőt talán jól is jött neki a hűsítő, hiszen a nap végén hendikepet is tudott javítani. Izgalmas történés volt még, hogy az Osztrák Junior után Berta Máté itthon is majdnem Hole in One-t ütött. A 17-es szakaszon kezdőütése 3 centivel állt meg a lyuk előtt. Máté eredménye egyébként a nyílt kategóriában egyelőre a harmadik helyre elég. Egy nap után a török Alihan Afsar és a finn Jussi Kurikka előzi meg. Ők tegnap mindketten +1-et játszottak.

Nem tagadhatjuk, izgalmasan kezdődött tehát az idei Junior Open. Játékosaink minden fronton jól kezdtek és reméljük, hogy aki nem, a mai napon az is javítani fog. További jó szurkolást mindenkinek!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés