Eső okozta rekord

Jason Dufner játéka az elmúlt időszakban már olyan jeleket mutatott, amelyek elgondolkoztatóak lehettek a többi kolléga számára. A mozdulatai egyben voltak, és ennek tanújelét adta az idei PGA Championship második játéknapján.

Jason Dufner játéka az elmúlt időszakban már olyan jeleket mutatott, amelyek elgondolkoztatóak lehettek a többi kolléga számára. A mozdulatai egyben voltak, és ennek tanújelét adta az idei PGA Championship második játéknapján.


Az idei PGA Championship második játéknapja rendkívül felemás volt, hiszen többen nem bírtak a délelőtt uralkodó esős időszakkal, ezért jócskán visszaesett a teljesítményük. Voltak azonban jó néhányan, akiknek nagyon is kedvezett az időjárás okozta csúszós gyep. Jason Dufner tudta a legeredményesebben kihasználni az adódó lehetőségeket, ám arra talán ő maga sem gondolt, hogy egy augusztus 9-ei napon megdönti az Oak Hill pályarekordját.


Az amerikai pénteken egyszerűen képtelen volt hibázni. Dufner egy 63-as score kártyát adhatott le, amely bogey mentes volt, ráadásul az 5 birdie mellett még egy szép eagle is helyet kapott, amit a játékos azonnal a 2. szakaszon ütött be, megadva az alaphangot. A golfozó az első napon 68-at játszott, így a szuper második napi teljesítménye után a neve mellé -9-et véstek fel, amivel azonnal felugrott a tabella élére.

Az eső volt az úr


„Természetesen az eső volt mindennek az oka. A lágy golfpálya teremtette meg a lehetőséget arra, hogy ilyen alacsony score-okat érjünk el.” – mondta Dufner, aki sorozatban 15-ször ütött greent, és összességében 26-szor puttolt. „De azzal, hogy 63-at játszottam, és ezzel részese lettem a történelemnek egyszerűen hihetetlen. Az pedig csak hab a tortán, hogy vezetem a versenyt. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ohiói srácként ilyen dolgokat fogok majd elérni egyszer.” – tette hozzá.


Bizony, Dufner két ütéssel előzi meg Matt Kuchart, az első napi vezető Jim Furyket, valamint az idei Masters bajnokot, Adam Scottot. Akárhogyan is nézzük, ez egy nagyon szép kis csapat. Utóbbiak neve mellett tehát -7 szerepel, amely egy rendkívül izgalmas hétvégét jelez előre számunkra. Az ausztrál major bajnoknak ugyan meggyűlt a baja tegnap a pályával, hiszen néhányszor csak bogey-ra tudta hozni a szakaszokat, de nem szállt el a játéka a körülmények ellenére sem, így kedvező pozícióból vághat majd neki a szombatnak.


Kuchar 17 szakaszig kifejezetten remekül menetelt, aztán a legutolsó lyuknál megadta magát, és végül becsúszott egy bogey. Ez még azonban éppen belefért ahhoz, hogy megtartsa a második helyét. Furyk pénteken leginkább a par teljesítményeket célozta meg, de azért akadt ott néhány birdie, és egy bogey is a 17-es szakaszon. Őket követi egyébként -6-os eredménnyel Henrik Stenson és Justin Rose. Utóbbi a reggeli turnusban játszott, a hátsó szakaszokon kezdett, ahol be is ütött 3 bogey-t. A fordulót követően azonban helyreállt a helyzet, és csak úgy szórta a birdieket az Oak Hill pályáján.

Szúrós ausztrál tekintet az esőben


Elérhető közelségben van még egyébként Robert Garrigus és Steve Stricker is, akik -5-nél tartanak két nap után, de Webb Simpson és a németek kiválósága, Martin Kaymer is könnyedén beleszólhat majd a dolgok alakulásába, hiszen ők -4-nél járnak az év utolsó major versenyén. Sergio Garcia eggyel tudott csak jobbat ütni tegnap, ami elég volt ahhoz, hogy a nap végén -3-at véssenek fel a neve mellé.


Lee Westwood azonban nem bírt tegnap a pályával. A brit az első napon remekül játszott, és úgy tűnt, hogy egyre közelebb kerül majd álmai megvalósításához, vagyis, hogy megszerezze karrierje első major címét. A Ryder Cup csapat tagja csütörtökön 66-ot játszott, pénteken azonban egy 73-as score kártyát adhatott le, amivel jócskán visszacsúszott a tabellán. Ezzel elúszott minden? Westwood -1-nél tart, akárcsak Zach Johnson vagy Graeme McDowell. A címvédő Rory McIlroy egyáltalán nem tudta felvenni a torna ritmusát, és tegnap egy 71-es ütésszámot produkált, amelynek eredményeképpen jelenleg par eredménynél tart. Nagy valószínűséggel ebből nem lesz címvédés. A jelenlegi világelső, Tiger Woods sem tudott felfejlődni, és nem tudott közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Az amerikai szórta a bogey-kat tegnap, így ő +1-es eredményről várhatja a hétvége első napját, az idei British Open bajnok, Phil Mickelson pedig +2-ről.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés