Zsombor a Góliátok ellen

 A mai nappal kezdetét veszi az idei Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság, vagy ahogy a köznyelv hívja, a Junior Open. Az első flight már az elütőhöz igyekszik, de addig még foglalkozzunk kicsit az esélyesekkel.

A mai nappal kezdetét veszi az idei Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság, vagy ahogy a köznyelv hívja, a Junior Open. Az első flight már az elütőhöz igyekszik, de addig még foglalkozzunk kicsit az esélyesekkel.

Itt van például egy nagyon tehetséges fiatal magyar fiú, akiről a héten még nem volt szó, pedig hétfői, balatongyöröki játéka alapján mindenképpen indokolt lett volna. Holló Zsombor hétfőn a Junior Tour idei záróeseményén vett részt, ahol a fiúk között összességében a második legjobb eredményt érte el, megelőzve több, nála jóval idősebb és tapasztaltabb játékost. Zsombor azonban talán nem is ennek örül a legjobban, hanem, hogy a versenyen saját pályán elért eddigi legjobb eredményét is meg tudta dönteni.

Zsombor egy nagyon felkészült játékos, aki a korához képest nagyon éretten nyilatkozik játékáról. Elmondta, hogy mostani formáján sokat dobott az előző héten megejtett szlovákiai kirándulás, ahol apukájával és Csiki Péterékkel együtt játszottak meg két pályát. A két pálya valószínűleg tényleg mágikus erővel bírhat, ugyanis ahogy erről már beszámoltunk, a Szlovákiában tett golftúra az ifjabbik Csiki Péterből is a legjobb formáját hozta ki hétfőn, Holló Zsombor pedig szintén élete legjobb score-ját hozta aznap, miután +4-et játszott.

Zsombor jó játékához hozzátartozik, hogy nemrég edzőt váltott és most már Szigeti Csabával készül a versenyekre. A swing-jén rögtön alakítottak, amitől a játékos már hosszabbakat és pontosabbakat üt, és amitől a hétfői példa alapján fel tudja venni a versenyt a nagyokkal.

A ma kezdődő versennyel kapcsolatban nem izgul, hiszen klubtag Máriavölgyön, ismeri a pályát és játszott is már single score-t itt, ami a 12-es hendikepjéhez képest jó eredménynek mondható. Egyébként nem csak ezért nem aggódik a verseny miatt, hanem azért sem, mert minden dicséretünk ellenére, ő egyelőre nem nyerni megy az Open-re. Célja a legjobb 15-be való bekerülés, és igaza is van, hiszen fiatal korát tekintve ráér még bajnokságot nyerni. Mondjuk, ha azt nézzük, hogy hétfőn kiket tudott maga mögé utasítani, mi még mindig fenntartjuk, hogy Zsombor okozhat meglepetéseket a háromnapos versenyen. Igaz, ezúttal a fehér elütőről kell játszania, ahonnan nehezebb dolga lesz, de kár ennyit vesződni az esélylatolgatással, nap végére úgyis okosabbak leszünk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés