Az előnyt meg kell ragadni

Adam Scott az idei évben megszerezte az első major címét magának, és persze az egész ausztrál közösségnek egyaránt. A 2013-as szezon utolsó major megmérettetésén remekül kezdett, és csak egyetlen hiba csúszott be.

Adam Scott az idei évben megszerezte az első major címét magának, és persze az egész ausztrál közösségnek egyaránt. A 2013-as szezon utolsó major megmérettetésén remekül kezdett, és csak egyetlen hiba csúszott be.


Adam Scott az idei szezonban már valóra váltotta egy nagy álmát, hiszen az év első major tornáján neki sikerült a legtovább kitartania. Nem volt egyszerű dolga, hiszen a zöld zakót egy rendkívül izgalmas playoff során kellett kiharcolnia. Caddie-jével az oldalán azonban helyesen és pontosan tudták olvasni a greent, így a szemerkélő esőben az ausztrál játékos volt a legboldogabb ama bizonyos napon.


A golfozó ezen a héten is megpróbálja gyarapítani címeinek a számát, és ennek érdekében mindent el is követ, ahogyan azt a mellékelt ábra mutatja. Scott korán megszerezte a vezetést, miután egyhuzamban beütött 5 birdiet az első 9-en az Oak Hill pályáján. Aztán érkezett a szünet a közeledő vihar miatt, amely ugyan nem törte meg a játékos lendületét, de azért mégis kicsit hatással volt rá, ugyanis a 16-os szakaszon érkezett egy bogey, amit elkerülhetett volna.


„Jócskán felpörögtem a nyitónapon, és nagyon sok lehetőséget teremtettem magamnak, amelyek közül néhányat elszalasztottam. Sok puttolni valóm nem volt egyébként. A lényeg, hogy ha megtörténik, akkor kötelező kihasználni a lehetőségeidet, és mindenáron előnyt kell kovácsolnod az adott helyzetből, mivel ezek nem sűrűn fordulnak elő egy major versenyen. Nem panaszkodhatok a 65-ös eredményem okán.” – mondta tegnap Scott.


Az eső áztatta pályán, valamint a nedves körülmények között a játékosok szórták a birdieket, illetve majdnem mindenkinek sikerült kihasználnia ezt az adottságot. A jelenlegi világelsőnek voltak gondjai a pályán. Tiger Woods tegnap egy 71-es score kártyát adhatott le, amely tartalmazott egy dupla bogey-t, egy bogey-t, és mindösszesen 2 birdiet. Tiger az eredményével kapcsolatban azt mondta, hogy könnyedén ment volna a par alatti teljesítmény is, de kezdetnek ez nem rossz. A játékos neve mellett ugyanis +1 szerepelt csütörtök délután, akárcsak Charl Schwartzel, Luke Donald vagy az idei British Open bajnok, Phil Mickelson esetében.


Az élen Scott mellett ott van az a Jim Furyk, aki annak ellenére, hogy egy bogey-val zárta az első körét, elégedett magával. A sajtónak azt nyilatkozta, hogy persze az a bogey nem volt szép a végén, de egy PGA versenyen 65-ös eredményt elérni nem rossz, és teljesen igaza van. A második helyre David Hearn és Lee Westwood kapaszkodott fel, míg őket Robert Garrigus, Matt Kuchar, Paul Casey, Marcus Fraser, Scott Piercy és Jason Day követi -3-as eredménnyel. Az élmezőny tehát sűrű, ehhez nem férhet kétség, ezért is várjuk kíváncsian a torna második játéknapját.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés