Csak a pozitívat raktározom el

Lee Westwood ismételten megpróbálja ezen a héten begyűjteni karrierje első major címét, és tegnap meg is tette az első lépést ennek eléréséhez. A brit játékos csütörtökön egy bogey mentes kört produkált, ami remek debütálás.

Lee Westwood ismételten megpróbálja ezen a héten begyűjteni karrierje első major címét, és tegnap meg is tette az első lépést ennek eléréséhez. A brit játékos csütörtökön egy bogey mentes kört produkált, ami remek debütálás.


Lee Westwood
rutinos golfozónak számít a profi sorozatot tekintve, és ugyanezt elmondhatjuk a major tornákról is. Nem kevésszer került már tűzközelbe – az utolsó napon is -, ám a végső győzelem még várat magára. Az idei British Openen is megteremtette magának a lehetőségeket, de aztán mégsem tudott élni velük. Az év utolsó major tornáján, vagyis a PGA Championshipen is remekül nyitott, és ha továbbra is hasonlóan konzisztens játékot tud majd nyújtani, akkor elcsípheti majd a hőn áhított első helyet. Persze, addig még nagyon sok golf van hátra.


Egy 4 napos verseny első napja sokat is számít, meg nem is. A nyitónapon megalapozhatjuk a későbbi sikeres küzdelmeket, de egy halvány kezdés el is veheti a kedvünket a maratontól. Mert, valljuk be, egy profi verseny valóban felér egy hosszútávfutással, és minden egyes etapnál némiképpen számot kell vetnünk a saját teljesítményünket illetően. Minden a játékosokon múlik. Westwood is tisztában van azzal, hogy a kiváló kezdés rendkívül pozitívan hathat a golfozói lélekre, endorfint termel, és lökést adhat a továbbiakra nézve.


A brit egyébként csütörtökön nem tudott hibázni az Oak Hill pályáján, amelynek következtében az élmezőnyt erősítette már az első nap végén. A Ryder Cup csapat tagja tegnap egy 66-os score kártyát adhatott le, akárcsak a kanadai David Hearn, a nevük mellett tehát -4 szerepelt a nap végén. Mindez összességében együtéses hátrányt jelent a két élen állóval szemben. A PGA Championship nyitónapján ugyanis az idei Masters bajnok Adam Scott, valamint az amerikai Jim Furyk teljesített a legjobban, akik -5-ös eredményről várhatják majd a pénteket.


„Megpróbálod a major versenyek köré építeni a szezonodat, illetve igyekszel ezt megvalósítani, ezért nagyon örülök, hogy ilyen jól kezdtem az első napon. Az Open után lehettem volna csalódott is, de golfozóként azzal teszek magamnak a legjobbat, ha a korábbi versenyekből csakis a pozitívat őrzöm meg és raktározom el. A múlt héten kicsit szenvedtem a pályán, de sikerült összeszednem minden koncentrációmat a World Golf Championship után erre a hétre, és nyugodt lelkiállapotban és kontrolláltan érkeztem ide a verseny helyszínére.” – mondta Westwood.


Az első napot egyébként félbe kellett szakítani az időjárási körülményekre való tekintettel, és ezt többen nehezményezték is, de hatalmas felháborodásra azért nem került sor. A címvédő Rory McIlroy csütörtökön egy 69-es körrel nyitott, a neve mellett így -1 szerepelt a nap végén. „Jól kezdtem a tornát, de a 10-es és a 11-esen beütött bogey-k megtörték a lendületemet. A szünet után egy szép birdiet sikerült beütnöm a 12-esen, de az utolsó 4 szakasz a hátsó részen valóban gyilkos. Összességében azt mondhatom, hogy a -1-es teljesítmény nem rossz.” – mondta a fiatal északír.


A második pozíciót megszerző Scott könnyedén üthetett volna még jobbat, ám az eső miatti szünet neki sem jött jól. Az ausztrál ugyan csak egyetlen bogey-t ütött be a 16-oson, véleménye szerint ezt a bakit is elkerülhette volna. Az idei Masters bajnok azonban csütörtökön az első 9-en egymás után 5 birdiet ütött be, amiből azért szépen lehet majd építkezni a továbbiakban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés