Maradj talpon, Fanny!

 A pénteken kezdődő Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság kapcsán igyekszünk minden olyan fiatal játékost megszólaltatni, akik szerintünk beleszólhatnak a verseny élmezőnyének alakulásába.

A pénteken kezdődő Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság kapcsán igyekszünk minden olyan fiatal játékost megszólaltatni, akik szerintünk beleszólhatnak a verseny élmezőnyének alakulásába.

A hétfői Junior Tour jutalomjáték után eddig két fiút kérdeztünk meg játékukról és elvárásaikról, most egy lánnyal beszélgettünk.

Vu Fanny idei éve sajnos golf tekintetben nem teljesen alakult úgy, ahogy azt a lány és rajongói remélték. Az utóbbi időben viszont úgy tűnik Fanny kezdi megtalálni régi önmagát. A hétfői +6-os eredményének nagyon örült és elmondta, támogatói is örömmel látták, hogy Fanny játékából végre kijött az, ami a sok befektetett munka alapján már egy ideje indokolt lett volna. Ez persze még csak az első lépcsőfok, Fanny tud még jobbat, mint egy +6.

A golfozólány nagyon élvezte a hétfői játékot. Reméli, hogy jövőre már a versenysorozat részét fogják alkotni a 9 lyukas pályák is, ugyanis számára például egy egészen új önértékelési lehetőséget jelentenének ezek a kihívások. Mint mondta, arról van szó, hogy mivel kétszer játsszák le ugyanazt a kilenc szakaszt, még aznap van lehetősége javítani, hogyha valamelyik lyukat elrontja az első kilencen, illetve a stabil játékát is tesztelheti, hogy le tudja-e hozni ugyanazt a lyukat, ugyanazzal a pin pozícióval még egyszer birdie-re, vagy még egyszer par-ra. A balatongyöröki pályát egyébként a tét nélküli verseny alkalmával játszotta meg életében másodszor, de ennek ellenére nagyon jó véleménnyel van róla.

A lényeg persze, hogy Fanny maga is úgy érzi, egyre jobban megtalálja formáját. A hétfői jó eredménye már magáért beszélt, de a keddi férfinapon is érezte, hogy visszajöttek a hosszú ütései, amiket mostanában nem igazán talált versenyeken.

„Ez az év eddig egy komoly megpróbáltatás volt számomra” – mondta Fanny. „Nem igazán találtam a játékomat, pedig sokat dolgoztunk az edzőmmel, Szigeti Csabival. Azt, hogy most kezd visszatérni a formám, és hogy talpra tudtam állni a támogatóimnak köszönhetem. Az edzőmnek is, anyukámnak és a barátaimnak, akik mindig bíztattak. Remélem, hogy most már talpon is fogok tudni maradni” – mondta.

Egy hónappal ezelőtt még Fanny-val és edzőjével is arról beszélgettünk, hogy a játékos gondjai valószínűleg mentális eredetűek. Akárhogy is volt, úgy tűnik, ezek egyelőre megoldódni látszanak. Fanny pszichésen úgy szokott készülni egy-egy nagyobb versenyre, hogy előző este anyukájával átbeszélik a saját maga felé támasztott elvárásait, ami mindig könnyít a lelki terheken. A pályán pedig nyerő módszer szokott lenni, hogy játék közben azokat a dalokat dúdolgatja magában, amiket gyakorlás közben szokott hallgatni zenelejátszóján.

Az előtte álló megmérettetéssel kapcsolatban tudja, hogy máriavölgyi versenyről lévén szó figyelnie kell majd a nagy green-ekre és a rövid játékára, míg a széles fairway-eken a hosszú játéknál ezúttal beleférnek majd a kisebb hibák. A megmérettetésre semmiképpen sem akar rástresszelni, a múlt héten is például inkább a Balaton parti pihenést választotta, mint a komoly felkészülést. A golfütők persze azért itt is előkerültek, amikor játékos gyakorlás címén vizes lavórokba való célzással gyakorolta chip-jeit.

Szívből kívánjuk, hogy Vu Fannynak jöjjön össze hétvégén az áhított eredmény, hiszen mindig nagyobb öröm őt vidámnak és mosolygósnak látni, mint bosszúsnak. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés