Lutri

  A hétfőn, Balatongyörökön zajlott Junior Tour jutalomjáték sztárja kétségkívül Csiki Péter volt, aki -4-es score-jával magasan a legjobbnak bizonyult a mezőnyben. Nem szabad megfeledkeznünk persze a többiekről sem. A második legjobb játékos például Horváth Marcell lett, aki nélkül manapság már nem létezik Junior Tour dobogó.

 A hétfőn, Balatongyörökön zajlott Junior Tour jutalomjáték sztárja kétségkívül Csiki Péter volt, aki -4-es score-jával magasan a legjobbnak bizonyult a mezőnyben. Nem szabad megfeledkeznünk persze a többiekről sem. A második legjobb játékos például Horváth Marcell lett, aki nélkül manapság már nem létezik Junior Tour dobogó.

Horváth Marcell játékával már régebben a magyar golf rivaldafényébe került és a Junior Tour összes állomásának eredményeit nézve az idei évben is átvehette a kategóriájának első helyéért járó díjat. Nem vitás, hogy Marcell képében egy megkerülhetetlen személyiséggel van dolgunk a magyar golfon belül. Ennek megfelelően a játékos is egyre többet vár magától. Hiába játszotta például hétfőn a második legjobb score-t, ami egy +3 lévén jó eredménynek is számított, egyáltalán nem volt elégedett játékával.

„Bár nem játszottam még itt korábban, azért egyből lehetett látni, hogy nem egy hosszú pályával van dolgunk. Igazából a green-ek drive-olható távolságra voltak, a par 5-ös szakaszokon pedig két ütéssel fel tudtam kerülni, így rengeteg birdie putt-om volt. Ehhez képest összesen kettőt tudtam beütni, és előtte is volt néhány hibám, amikből dupla, illetve szimpla bogey lett. A rövid játékomon kell most javítanom, mert nagyon sokszor csupán 5 méteres putt-okról volt szó, amiket kihagytam. Egy rövidebb pályán ezekből nincs nagy gond, hiszen a hosszú ütésekkel korrigálni tudok, de a Junior Bajnokságon ez visszaüthet” – mondta Marcell.

A játékos tegnap már pont a hétvégi, három napos Junior Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokság helyszínén, Máriavölgyben gyakorolta a gurításokat, hogy a versenyre maximálisan fel tudjon készülni. Ezenkívül ma edzőjével, Szigeti Csabával fog tréningezni. Marcell mostanában nagyon érzi az ütéseit, de azért mindig önbizalmat ad neki, hogyha a versenyek előtt edzője is ránéz az ütéseire, a technikájára. Marcell idei évére eddig jellemző volt, hogy játéka egyben van és a mentális helyzeteket is jobban kezeli, viszont egy-egy szakaszokon még mindig el tud szállni. Gyakorlatilag még mindig lutri, hogy egy versenyen melyik formáját fogja előhúzni. Sajnos rosszabb formáját húzta elő például néhány héttel ezelőtt az Osztrák Junior Open-en, ahol a játékos ismerte a pályát, de a putt-ok megint útját állták a jó score felé. Sőt igazából ott is sokáig cut-ot érő helyen állt, majd egyszer csak összeesett mentálisan. Emellett viszont láttuk már azt is, hogy milyen az, amikor három napon keresztül nem zuhan össze a játéka és tudja tartani a formáját. Idén a legutóbbi ilyen alkalommal ugye match play bajnok lett. Marcell a múlttal kapcsolatban mindig próbál csak a jó eredményekre emlékezni.

A mostani versenytől megint nem vár különösebben semmit, és ez már néhányszor bejött neki. Eredménybeli elvárást direkt nem fogalmaz meg, hiszen azzal csak terhet tenne saját magára, inkább csak azt szeretné, hogy legyen legalább egy nap, amikor minden játékelemével elégedett lehet.

Visszatérve a Junior Tour-ra, Marcell – mint már említettük – bajnok lett a fiúk u18-as mezőnyében, aminek nagyon örült. Egyetlen bánata az volt, hogy idén csupán öt fordulóból állt a Tour. Mint ismeretes, a hétfői verseny egyben egy teszt is volt, hogy a 9 lyukas pályák készen állnak-e egy-egy Junior Tour forduló lebonyolítására. Marcell nagyon örülne, ha 9 lyukas pályákat is esélyük lenne megjátszani a sorozat alatt, hiszen szerinte az egész lényege az, hogy a juniorokat minél több helyszínnel, minél több pályastílussal ismertessék meg. Illetve nem mellékesen annak is örülne, ha több állomásból állna a Tour. Ennek ellenére azért kritikát is megfogalmazott a györöki verseny után, amivel kapcsolatban azt is elmondta, ő speciel nem tudja, hogyan lehet a felvetődött problémát megoldani.

A helyzet egyszerűen az volt, hogy az előzetesen 4-es flight-okba rendezett mezőnyből voltak, akik lemondták a részvételt, ezért sok flight-ban csak hárman indultak. A hármas és a négyes flight-ok viszont a 9 szakaszon, shot gun-nal indított versenyen hamar feltorlódtak és a játékidő Marcellnek például 5 és fél óra volt, miközben szakaszonként 10-15 perceket kellett várakoznia. A játékos nem tudja, mi lenne erre a legjobb megoldás, de a maga részéről örülne, ha kitalálnának valamit, mert egyébként remekül érezte magát Balatongyörökön és jövőre szívesen megmérettetné magát a pályán akár élesben is.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés