Az örök vesztes

Lee Westwood azon golfozók sorát erősíti, akik évek óta próbálkoznak azzal, hogy begyűjtsék karrierjük első major címét, és számos alkalommal ott álltak már a győzelem kapujában, ám a siker eddig elkerülte őket.

Lee Westwood azon golfozók sorát erősíti, akik évek óta próbálkoznak azzal, hogy begyűjtsék karrierjük első major címét, és számos alkalommal ott álltak már a győzelem kapujában, ám a siker eddig elkerülte őket.


Lee Westwood
valóban elképesztő mutatókat tudhat magáénak a major tornákat tekintve, legalábbis, ha a 2008-tól napjainkig tartó időszakot vesszük figyelembe. A brit játékos ugyanis begyűjtött már 11 top 10-es helyezést, amelyek közül két alkalommal a második pozíciót sikerült elcsípnie, további 6 alkalommal pedig a legjobb 3-ban végzett. A végső győzelem azonban még várat magára.


A múlt hónapban, az Open Championshipen a játékos a zárónapot az élről kezdhette meg, ám Phil Mickelson túl nagy falatnak tűnt neki, így ismét lemaradt az aranyéremről. A vállalkozó kedve, és az elszántsága azonban továbbra is töretlen.


„2008 óta úgy érzem, hogy mindig versenyben tudok maradni a major versenyeken.” – mondta nemrégiben a 40 éves golfozó. „Teljesen mindegy, hogy a játékom milyen szinten áll, arra az adott hétre össze tudom szedni magam, és úgy érzem, hogy képes vagyok megnyerni a tornát.” – folytatta Westwood.


A golfozó az elmúlt hónapokban egyébként jó néhány változtatást hajtott végre a teamjét tekintve. Maga mellé fogadta Sean Foley-t, aki többek között Tiger Woods és Justin Rose swing edzője, valamint segédkezet nyújt Ian Baker is, aki a rövidjátékok szakértője. Emellett pedig pszichológus is foglalkozik a játékossal. A Muirfield pályáján már érezhető volt a fejlődés, ám a múlt heti 40. hely a WGC-Bridgestone Invitational elnevezésű tornán inkább visszalépés volt.


„Azt hiszem, hogy a fő oka annak, hogy a harmadik lettem az Open Championshipen az volt, hogy nagyon jól puttoltam. Nagyon régóta most történt meg először, hogy ilyen jól mentek a gurítások. Minden hétnek ilyennek kellene lennie, a sorozatban ugyanis rendkívül fontos a konzisztens játék, úgyhogy meg kell próbálnom ezen az úton haladni.” – tette hozzá a játékos.


„Az elmúlt időszakban nagyon sok mindenen változtattam a játékomat illetően, szóval, azért sem volt meglepő számomra, hogy látható volt a különbség az Openen és a múlt héten nyújtott teljesítményemen. Amíg a változtatások kifejtik jótékony hatásukat és beérnek, addig egy ideig a játékom biztosan nem lesz konzisztens.” – mondta a játékos, aki azt is hozzátette, hogy véleménye szerint, a héten esedékes PGA Championshipen sok fog múlni a pontos drive-okon. A brit úgy fogalmazott, hogy teljesen kontroll alatt kell tudni tartani a labdákat, és ebből jól látható előnyre lehet adott esetben szert tenni. Kíváncsian várjuk a brit ütéseit.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés