A golf egy őrült játék

Stacy Lewis nem tagadja, hogy sokszor problémát okoz neki, hogy uralkodjon a pályán az érzelmein. A British Openen azonban az ilyen jellegű problémáknak nyoma sem volt. Az amerikai golfozó könnyedén lépett túl a rontásokon.

Stacy Lewis nem tagadja, hogy sokszor problémát okoz neki, hogy uralkodjon a pályán az érzelmein. A British Openen azonban az ilyen jellegű problémáknak nyoma sem volt. Az amerikai golfozó könnyedén lépett túl a rontásokon.

 


Amikor idén Inbee megnyerte a US Opent, te a 42. helyen végeztél, elég messze a tabella élétől. Hogyan tudod azt megmagyarázni, hogy néhány héttel később te nyersz, és ő végez a 42. helyen?


Ilyen a golf. Nem is nagyon tudom elmagyarázni. Mindenképpen csalódott voltam az idei US Open után, mivel nagyon vártam ezt a tornát, és egész évben erre készültem. De azután a hét után azonnal visszamentem dolgozni a játékomon, és úgy éreztem, hogy fejlődöm. A British Open előtti két tornámon, az utolsó napokon 64-et játszottam, szóval tudom, hogy jó formában vagyok. Végül sikerült összeraknom a képet. Tudod, a golf egy őrült játék. Néhány ember jól játszik néhány pályán, néhányan nem. Ez egy ilyen dolog. Inbee nagyot küzdött, biztosan kimerült, és készen áll egy nagyobb pihenőre.


Az év elején beszéltél arról, hogy mekkora energiát fektetsz abba, hogy az érzelmeidet kordában tudd tartani egy versenyen, és ne húzd fel magad, amikor rosszra fordulnak a dolgok. Ma biztosan voltak kisebb kilengések az 5 bogey miatt. Mennyire sikerült tesztelned a tanultakat?


Ma nagyon is tesztelve voltak az érzelmeim, ez tény. Valójában, az egész hét folyamán vizsga volt ezen a téren. Főleg akkor jöttek elő, amikor tegnap felfüggesztették a játékot. Sokan dühösek lettek, amiért nem játszottunk tegnap, néhányan pedig kifejezetten örültek ennek. Szóval, összességében az egész hét tele volt érzelmekkel.


Minden kétséget kizáróan tesztelt a verseny. Többször mérges voltam magamra, de megtaláltam annak a módját, hogyan csillapítsam a dühömet. Ha bogey-t ütöttem, lesétáltam később a greenről, és máris ott voltam a következő tee-nél, és azon gondolkodtam, hogyan fogom megoldani a következő szakaszt. Szóval, teljes mértékben elfelejtettem, hogy mit tettem néhány perccel korábban.


Valahogy, ezen a héten képes voltam túllépni magamon, és mindig csak a következő ütésre koncentráltam. Persze, könnyebb mondani, mint csinálni, de ezen a héten, nem tudom miért, de teljes más ember voltam a pályán. A második szakaszon rögtön bogey-t ütöttem, de azt mondtam magamnak, hogy rendben, nincs baj. Az egyik drive-om egy bunkerben landolt, és a wedge-emmel sem sikerült jobbat ütnöm, szóval még több bogey érkezett, de azon kezdtem el agyalni, hogyan tudnék jobban ütni majd a következő szakasznál. Ez volt a mentalitásom egész nap. A lényeg az volt, hogy a következő lyukra koncentráljak.


Milyen érzés major versenyt nyerni közvetlenül a Solheim Cup előtt?


Nagyon izgatott vagyok. Unom már azt hallani, hogy az utolsó amerikai, aki majort tudott nyerni…szóval örülök, hogy végre megszabadultunk ezektől a mondatokból. Kicsit időbe telt megtörni a jeget, de örülök, hogy sikerült. Jó érzés, hogy ilyen formában készülhetek majd a Solheim Cupra, és látni, hogy Morgan és Paula is remekül játszik, és bízom benne, hogy fog is majd, önbizalmat ad. Nagyszerű hétre készülhetünk majd, ez biztos.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés