A nyugalom nyert helyettem

Stacy Lewis par ütésre számított, ám birdie lett belőle. Hasonló megtörtént a végső szakasznál is, amely egy újabb major győzelmet ért számára. A játékos ha kicsivel is, de megelőzte kollégáit az idei Women’s British Openen.

Stacy Lewis par ütésre számított, ám birdie lett belőle. Hasonló megtörtént a végső szakasznál is, amely egy újabb major győzelmet ért számára. A játékos ha kicsivel is, de megelőzte kollégáit az idei Women’s British Openen.

 

Milyen érzés kétszeres major bajnoknak lenni?


Ez egyszerűen őrület! Egész nap kint voltam a pályán, aztán máris ott voltam a 17-es, majd a 18-as szakasznál. Minden olyan gyorsan történt. Nem tudom, hogy feldolgoztam-e már. Nagyon nehéz volt kint a pályán, mivel mindig koncentrálni kellett a következő ütésekre is, a végjátékra azonban nem maradtak gondolataim. A nyugalom nyert ma helyettem.

 

Beszéltél arról, hogy milyen nehezek voltak a körülmények az időjárás miatt, de a zárónapon kivételesen kellemes volt a klíma.


Igen, a ma reggel nagyon kellemes volt. Jól éreztük magunkat a pályán. Sok birdie lehetőséghez juthattunk, és a szél sem volt annyira szörnyű. Aztán, a délután folyamán a szél elkezdett felerősödni, ami az eredményeken is látszott. Meg kellett küzdeni a par-okért a pályán, és lehetetlennek tartottam, hogy birdiet érjek el az utolsó szakaszokon…de aztán mégis megtörtént.

 

Ma szinte két kört teljesítettél. Ez több nyomást jelentett számodra a hátad terhelését tekintve?


Nem, nem volt gond a hátammal. Nem akartam egy percre sem leülni, mert tudtam, hogy akkor túlságosan elfáradok majd. Szóval, megpróbáltam végignyomni a napot. A testem tökéletes állapotban volt, és a hátammal sem voltak problémák.

Mennyire volt fontos számodra, hogy a 17-es szakaszon beütött birdie után a saját nevedet láttad a tabella élén?


Igazság szerint, a 17-esen par-t akartam elérni, ezért akartam a green elejére ütni a labdát, aztán 2 putt és bent van a labda. A birdie igazi meglepetés volt. Tökéletes golfütés volt. Úgy értem, láttam az ütést a fejemben, de a gyakorlatban sokkal jobban sikerült. Ilyen ütés nem esik meg velem mindennap. Miután közel ütöttem a labdát, éreztem, hogy meg kell csinálnom azt a puttot.

 

Az év elején meséltél arról, hogy mekkora nyomást jelent számodra, hogy te voltál Az Év Játékosa, valamint a világelső is, ami elképesztő volt számodra. Mekkora szerepe volt ezeknek a címeknek a héten mutatott teljesítményedben? És befolyásolt-e a pályán, hogy ott volt az az Inbee Park, aki idén már három major címet nyert?


Biztosan volt rá hatással, de még mindig voltak dolgok, amiket meg kellett volna csinálnom azon a héten. Úgy értem, Inbee megérdemelt minden figyelmet, és ezzel nincs is különösebb problémám. Ismerem azt a pozíciót, amiben van, és extrém módon jól teljesít ebben a szezonban, és tud is élni a lehetőségekkel. Azért jó tudni, hogy emberi lény. De, imádom ezt a helyet, és tudtam, hogy jól játszom. Jó érzéseim voltak a tornával kapcsolatban. Örülök, hogy a végén minden jól alakult.

Szóval, nyertél már két majort, ezért tudod, hogy milyen érzés megélni a nyomást. Véleményed szerint lehetséges elérni azt, amit Inbee Park ezen a héten nem tudott? Lehetséges négy majort nyerni egy huzamban?


Őszintén szólva, nem hittem volna, hogy mindegyiket meg tudja majd nyerni. Nem tudom, hogy valaha láttam-e olyat, hogy valaki hármat nyert egymás után, nem hogy, négyet. Elképesztő teljesítményt ért el, és minden egyes kérdésre kedélyesen válaszolt. Ez lenyűgöző számomra. De, nehezen tudom elképzelni, hogy valaha, valaki négyet nyerjen egy adott évben.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés