Tiger öröksége

Tiger Woods elképesztő idei teljesítményének újabb állomása volt az idei Bridgestone Invitational, amit nem kis előnnyel nyert meg. Az amerikai meg tudta tartani hétütéses fórját, ezzel pedig begyűjtötte az ötödik címét a 2013-as szezonban.

Tiger Woods elképesztő idei teljesítményének újabb állomása volt az idei Bridgestone Invitational, amit nem kis előnnyel nyert meg. Az amerikai meg tudta tartani hétütéses fórját, ezzel pedig begyűjtötte az ötödik címét a 2013-as szezonban.


Most már egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez a szezon Tiger Woods szája íze szerint zajlik. A játékos ugyanis vasárnap megszerezte idei 5. címét, a Bridgestone Invitational elnevezésű tornán pedig összességében a 8-at. Lehet ezt még fokozni? A szakértők szerint a múlt heti verseny nagyszerű főpróbája volt a héten esedékes PGA Championshipnek, vagyis az év utolsó major versenyének. Ő az egyértelmű favorit, és bizony jó sok év telt már el major győzelem nélkül a golfozónál.


Tiger egyébként nem bízta a véletlenre tegnap. A játékos biztonságos játékot játszott, ám néhány kicsit rizikósabb ütésbe is beleszaladt azért. Egy 70-es score kártyát adhatott le vasárnap – egy birdiet és egy bogey-t termelt a zárónapon -, és a győzelem pillanatában első dolga volt a legendának – szerintem, már neki adhatjuk ezt a titulust -, hogy magához ölelje 4 éves kisfiát. Charlie most volt először olyan tornán, ahol a papa kupát emelhetett a magasba, így ez az élmény neki is biztosan maradandó lesz.

 

 

A világelső és a FedExCup ranglista első helyén álló játékos neve mellett végül -15 szerepelt, míg az őt követő játékos – vagyis a címvédő, Keegan Bradley - -8-nál állt meg. Bradley vasárnap 67-et játszott, ám nem sokkal a start után érezhette ő is, hogy ezen a napon senki nem tudja majd elvenni Tiger örömét. Ugyan szépen termelte a birdieket az amerikai, teljesítménye kevés volt ahhoz, hogy beérje honfitársát, aki ezen a tornán már a 8. győzelmét szerezte meg, karrierje során pedig a 79-et. Elképesztő számok, és hol van még a szezon vége?


Bradley-hez hasonlóan, -8-as végeredménnyel távozhatott a Firestone pályájáról Henrik Stenson is, akinek az egyik legtöbb esélye lett volna megszorongatni Tigert, ám a svéd 70-et játszott, így elszalasztotta ezt a lehetőséget. A lehetőség egyébként inkább olyan elméleti volt, hiszen Tiger hétütéses előnyből vághatott neki a zárónapnak, ami amúgy is sok, nem hogy akkor, amikor a világ legjobbja áll melletted. Tény, hogy nehéz dió volt ez Stenson számára, és senki sem vetheti a szemére, hogy miért nem ütött 61-et vagy 63-at a zárónapon.

 

 

Valóban lehetetlen küldetésnek tűnt az üldözők számára, hogy valódi esélyekkel vágjanak neki a torna utolsó napjának, de becsülettel próbálkoztak, de a múlt hét teljes mértékben Tigeré volt, és olyannyira ment neki a játék Ohióban, hogy biztosra vehettük, hogy az előnyét nem fogja elszórakozni néhány óra alatt.


Tiger a tegnapi interjújában kiemelte, hogy nagyon fontos számára, hogy a családja is részese legyen a sikerének, hiszen ez közös siker, ezért is rohant azonnal a fiához, hogy megölelje. A golfozó elmesélte, hogy a gyerekei már régóta nyúzták azzal, hogy mikor fog majd ismét nyerni, és az, hogy Charlie éppen ezen a tornán láthatta apukáját – végül nyerni is, nem csak játszani -, reméljük elégtétel lesz számára néhány napig, hogy aztán ismét arról faggassa aput, hogy és mikor fog megint nyerni?


Tiger tehát már abszolút nyertese ennek a szezonnak, és kérdés lesz, hogy vajon ezen a héten begyűjti-e majd az első majort is, a botrány utáni nyeretlenségi időszak hiányát orvosolva. Az biztos, hogy a golfozó remek formában van – nem véletlenül érte el kis híján az 59-es rekordot pénteken -, bár kérdés, hogy ha még több nagy név ragad majd ütőt a pálya szélén, akkor is megmarad-e majd ez az önbizalom. Reméljük, igen.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés