A jó is elég lehet

Tiger Woodsnak sikerült megőriznie a vezető helyét az idei Bridgestone Invitational elnevezésű tornán annak ellenére, hogy szombaton – a korábbiakhoz képest – kicsit visszafogottabban játszott. Az amerikai továbbra is magabiztos.

Tiger Woodsnak sikerült megőriznie a vezető helyét az idei Bridgestone Invitational elnevezésű tornán annak ellenére, hogy szombaton – a korábbiakhoz képest – kicsit visszafogottabban játszott. Az amerikai továbbra is magabiztos.


Tiger Woods nem véletlenül a golf zászlóshajója, és nem véletlenül nevezethetjük a sportág egyik legkiemelkedőbb alakjának. Az amerikai játékos ugyanis akkor is egyben tudja tartani a játékát, ha éppen nem a legjobb napot fogta ki. Ez történt ugyanis szombaton, amikor is az idei Bridgestone Invitational elnevezésű torna harmadik játéknapján jó néhányszor került bajba a pályán.


A Firestone pályáját azonban korábban már 7 alkalommal bevette, és nagy esély van rá, hogy ezt a győzelmet senki nem veheti majd el tőle, függetlenül a szombaton nyújtott teljesítményétől. Ne gondoljunk rosszra, Tiger nem játszott hanyagul tegnap, de a 68-as ütésszáma mégiscsak elmarad a korábbi eredményektől. Persze, sokan vannak, akik örülnének, ha ilyen alacsony score-t tudnának elérni nem csak ezen, de bármilyen versenyen.


A lényeg, hogy az amerikai hétütéses előnyből vághatott neki a szombatnak, és az első 9-en nem is volt semmi különösebb probléma. Tiger beütött 2 birdiet, és szépen haladt előre. A fordulót követően azonban beütött 3 bogey-t, ám minden egyes rontott ütés után egy birdievel válaszolt, ami szintén a profizmust mutatja. Ha voltak is botlások, a legrövidebb idő alatt igyekezett helyretenni a dolgokat. A neve mellett három nap után -15 szerepel, és a közvetlenül őt követő játékos -8-nál tart, így nem vállalnánk nagy rizikót, ha ezt a győzelmet már most odaítélnénk Tigernek.

Persze, addig még nagyon sok golf van hátra, és ne higgyük, hogy csak az amerikai szeretne kupával hazatérni. Az idén már 4 győzelmet számláló játékost leginkább Henrik Stenson vagy Jason Dufner tudja/tudná megszorongatni, de erre nem sok esélyt látnak az okosok és a szakértők. Hét ütés rendkívül sok, főleg úgy, hogy a tabella élén az a bizonyos ember áll. Az viszont biztos, hogy mind Stenson – aki -8-nál tart -, mind pedig Dufner – aki -7-es állásról vághat majd neki a zárónapnak – mindent meg fog tenni a győzelemért. De attól tartunk, hogy ma ez is kevés lesz.


Tiger láthatóan elkapta a fonalat ezen a héten, és nem az a fajta, aki egy ilyen előnyt képes elpuskázni. Ő maga azt nyilatkozta, hogy a szombati eredményével is elégedett, és nagyon várja majd a vasárnapot. Hozzátette, hogy az időjárás nagyban alakíthat majd az események alakulásán, de most úgy áll a helyzet, nem következhet be olyan légköri változás, amely megzavarhatná a többszörös major bajnokot a pályán. Nem szabad persze semmit sem készpénznek venni, főleg nem a golfban, de Tiger olyannyira elszánt volt tegnap is, hogy golfozó legyen a talpán, aki az útjába kívánna állni ma.


Csak a tiszta helyzet kedvéért: Tiger ugyebár -15-ös eredménnyel várhatja a vasárnapot, Stenson -8-as, Dufner -7-es, Luke Donald, Bill Haas és Chris Wood pedig -6-os állásról vághat majd neki a torna zárónapjának. Utóbbi nagyon szépen feljött a tabellán pénteken, ám a szombaton produkált 2 birdieje és 2 bogey-ja nagyon kevés volt ahhoz, hogy közelebb tudjon férkőzni amerikai kollégájához. Miguel Angel Jiménez nagyon szép kört zárt tegnap, hiszen 65-öt játszott, ám még így is csak -5 található a neve mellett, akárcsak a címvédő Keegan Bradley esetében.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés