Példaképével játszhat

Chris Wood is azok közé tartozik, akik az élmezőnyből vághatnak majd neki az idei Bridgestone Invitational elnevezésű torna harmadik napjának, a brit ráadásul gyerekkori hősével együtt ragadhat majd ütőt.

Chris Wood is azok közé tartozik, akik az élmezőnyből vághatnak majd neki az idei Bridgestone Invitational elnevezésű torna harmadik napjának, a brit ráadásul gyerekkori hősével együtt ragadhat majd ütőt.


Chris Wood számára már most különleges napnak számít augusztus 3-a, hiszen életében először ragadhat majd ütőt Tiger Woods mellett egy tornán. A brit játékosnak eddig még nem adatott meg, hogy a legendával együtt játsszanak végig egy 18-as szakaszos kört, de mivel Wood pénteken egy 68-as score kártyát adhatott le – amivel a második helyet szerezte meg -, a sorsolást követően ez is valósággá vált.


Lehet, hogy nem kellene ennyire nagy dobra verni azt, hogy ha valaki Tiger mellett játszik, hiszen ő is ember, apa, férfi stb., de az amerikai már idejekorán megmutatta a világnak, hogy korántsem átlagos. Nem csak az eredményei miatt sorolhatjuk a különleges sportolók közé, hanem magáért a jelenségért, és azért a légkörért, amit a golfozó képes teremteni maga körül. Egy ilyen atmoszférába belecsöppenni biztosan maradandó élmény, és ezt Wood is tudja.


„Még soha nem játszottam Tiger mellett a pályán.” – mondta pénteken a korábbi Silver Medal győztes játékos. „Még mindig itt van, és olyan magasságokba emelkedik, és olyan dolgokat ér el, amik egyszerűen hihetetlenek. Tiger 10 éves korom óta a golfos hősöm. Azóta, hogy elkezdtem játszani. Azt hiszem, még hozzá kell szoktatnom magam a gondolathoz, hogy a világelsővel lépek majd pályára.” – folytatta Wood.


Szóval, nem csak egy sportolóról van szó a sok közül, hanem egy legendáról. Az életünkben nagyon kevésszer adatik meg, hogy olyan emberek közelségét élvezzük, akik valamilyen szinten jócskán kiemelkednek a tömegből. Kíváncsiak vagyunk rájuk, hogy vajon milyen lehet a közelükben lenni, milyen gondolataik lehetnek, hogyan viselkednek. Ez az emberi kíváncsiságból fakad. Nem egy őrült rajongásról van itt szó, hanem inkább a tisztelet magas fokáról.


„Talán egy kicsit még nehezebb dolgom lesz így, mivel mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy mindenkit le akarunk győzni. Tiger nyilvánvalóan nagyon érzi a játékot. A caddiemnek mondtam a range-en, hogy éppen mellettem ütögette a labdáit és nagyon magabiztosnak tűnt, totálisan kontroll alatt tart mindent. Holnap igazi kihívás lesz számomra a játék.” – mondta Wood.


„De, muszáj lesz megfeledkeznem arról, hogy kivel játszom. Tudom, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, de meg kell próbálnom a saját játékomat játszani, és élvezni az élményt, mivel sajnos soha nem volt alkalmam személyesen találkozni Seve Ballesteros-szal, amit nagyon szerettem volna megtenni. Az, hogy egy ilyen nagy eseményen Tiger mellett ragadhatok majd ütőt, rendkívül különleges számomra, és biztosan nem fogom elfelejteni.” – tette hozzá a brit.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés