Ő az úr a pályán

Kétségtelen, hogy Tiger Woods nagyon is érzi a Firestone pályáját. Szombaton ráadásul olyannyira sikerült elkapnia a fonalat, hogy kis híján rekordot döntött Ohióban. Az amerikai meggyőző fölénnyel vezeti a tornát.

Kétségtelen, hogy Tiger Woods nagyon is érzi a Firestone pályáját. Szombaton ráadásul olyannyira sikerült elkapnia a fonalat, hogy kis híján rekordot döntött Ohióban. Az amerikai meggyőző fölénnyel vezeti a tornát.


Egy kisebb kilengés után Tiger Woods ismét visszatalált arra az útra, amelynek egyértelmű jellemzője a sikeres és konzisztens játék. Az amerikai ebben a szezonban már 4 alkalommal tudott nyerni a PGA Tour keretében, amely adat már önmagában jelzésértékű, és ha ehhez még hozzávesszük, hogy a legutóbbi megmérettetésén – British Open – a 6. helyet tudta elcsípni, akkor joggal mondhatjuk, hogy ez az idény eddig rendkívül szépen alakul.


Kisebb szépséghiba ugyan, hogy a golfozó a US Openen csak a 32. lett – előtte a Memorialon pedig a 65. -, de az ezt követő skóciai szereplés mindenképpen a javulást jelzi számunkra, és számára is. Ezen a héten a játékosok a Bridgestone Invitational elnevezésű tornán mérhetik össze a tudásukat, és kijelenthetjük, hogy eddig Tiger szája íze szerint történnek a dolgok.

A játékos ugyanis az első napon egy 66-os score kártyát adhatott le, amellyel ugyan még nem váltotta meg a világot, hiszen többen voltak olyanok, akik hasonlóan eredményesen nyitottak Ohióban. Közéjük tartozik például a címvédő Keegan Bradley, a brit Chris Wood, Henrik Stenson – aki 65-öt játszott csütörtökön -, vagy éppen Ryan Moore. Utóbbi azonban jócskán visszacsúszott a tegnapi játéknapon, miután egy 74-es ütésszámot produkált. Kiválóan kezdett egyébként még Webb Simpson is, aki csütörtökön 64-et ütött, ám tegnap ő is összeomlott a pályán, amit 75-ös eredménye is mutat.


A helyzet jelenleg úgy áll, hogy az előbb felsorolt játékosok közül hárman tudták tartani magukat pénteken is, bár közülük is kiemelkedik egyvalaki, aki tegnap mindenáron ki akarta mutatni a foga fehérjét a pályán. Természetesen a világelső Tigerről beszélünk, aki kis híján megdöntötte a pályarekordot. Az amerikai egy 61-es score kártyát lobogtathatott pénteken, amelynek eredményeképpen akkora vezetésre tett szert, amit elképesztően nehéz lesz behozni az élmezőny tagjainak.

Tiger neve mellett ugyanis -13 található két nap után, míg az őt követő Bradley és Wood -6-nál tart. Soknak tűnik a különbség, és Tiger formáját elnézve, ez nagyon sok is. A FedExCup ranglistát vezető többszörös major bajnok pénteken 7 birdiet és egy eagle-t ütött be, a közönség pedig végig egy emberként szurkolt neki, hogy megdöntse a rekordot, és, hogy együtt örülhessenek a legendával. Tiger tegnap kiemelte, hogy nem csalódott amiatt, hogy nem sikerült a bűvös 59-es ütésszámot elérnie, és kifejezetten elégedett az eddig nyújtott teljesítményével. Mondjuk, ki ne lenne az?


Nagyon kíváncsiak leszünk arra, hogy milyen játékot hoz majd a hétvége, és, hogy vajon meglesz-e az amerikai idei 5. győzelme, vagy az élmezőny valamelyik tagja olyan rakétákat gyújt majd be, amit valóban nehéz lesz majd lekövetni. Minden a játékosokon múlik természetesen, de az is biztos, hogy az idei Bridgestone Invitationalra 100%-osan megérte megvenni a jegyeket. A közönség soraiban ülő és álló rajongók arckifejezéseit elnézve, szívesen elnéznék még a versenyt jó néhány hétig.


Az élmezőnyhöz tartozik még egyébként Henrik Stenson és Bill Haas, akik -5-ös eredményről vághatnak majd neki a szombatnak, valamint Jim Furyk, Luke Donald, Jason Dufner és Bubba Watson is, akik -4-nél járnak két nap után.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés