A tisztes helytállás kora lejárt

 A tegnapi napon véget ért a 2013-mas Monarchia Kupa. A hat ország részvételével zajló hagyományos versenyen a magyar szenior válogatott is részt vett. Az első nap után nem állt jól a szénánk, de végül vissza tudtunk kapaszkodni.

A tegnapi napon véget ért a 2013-mas Monarchia Kupa. A hat ország részvételével zajló hagyományos versenyen a magyar szenior válogatott is részt vett. Az első nap után nem állt jól a szénánk, de végül vissza tudtunk kapaszkodni.

A nettó csapat a negyedik helyen végzett csupán kevéssel lemaradva a dobogóról. Az első napon egy páros mérkőzést sem tudtunk megnyerni, a másodikon már kettőt is, majd végül a harmadik napon zajló egyéni küzdelmek során megint nem voltunk top formában. Bár igaz, Füzesi Gyula például tudott hendikepet javítani. A nettó csapatról tudtuk, hogy esélye lesz a dobogóra és ennek megfelelően is játszottak. Sajnos ezúttal azonban nem jött össze a jobb helyezés.

A bruttó csapatnak minden versenyen nehezebb dolga van, itt sem volt ez másképpen. Ők az ötödik helyen végeztek, ami már jó eredmény, hiszen ellenfeleik ezúttal is legalább olyan erős csapatokat állítottak ki, mint az EB-n. Csapatunk úgy végzett az utolsó előtti helyen, hogy a horvátok nem tudtak bruttó csapatot kiállítani. Érdekesség, hogy a második napon attól még le kellett játszanunk az ellenük vívott meccsünket, csak éppen a pálya volt az ellenfél. Szabó Ferencet és Dani Pétert ekkor csak egy kontroller kísérte, és akármit játszottak, eredményüket a horvátok elleni győzelemként könyvelték el. Emellett a bruttónak egy másik győzelme is volt a Takács János-Kovács Titusz páros révén, akik a már nagyon is valóságos cseheket tudták legyőzni. Ez viszont már nagy fegyvertény volt, csak sajnos önmagában kevés volt egy jobb helyezésre.

Mindazonáltal játékosainknak nagy élmény volt a verseny, hiszen a megmérettetés helyszínéül szolgáló Golf Resort Kaskáda több olyan dologgal kápráztatta el játékosainkat, amilyenekkel itthon még nem találkozhattak. A pálya egy gyönyörű links pálya volt, amilyet itthon ugye alapból nem találni és golfozóink bizony meg is tanulták, hogy erről a pályatípusról még nem tudnak mindent. Többek közt, olyan fairway homokok voltak a pályán, amilyen minőség itthon nincs. A szállás már csak hab volt a tortán. A házak lapos tetejére földréteget terítettek, ami természetes módon hűtötte a szobákat, illetve az összes ház egyszintes volt és tetőre szerelt napelemekkel működött. Mindenképpen érdemes az ilyen külföldi mintákról példát venni, hiszen a Kaskáda Resort is megmutatta, nem mindig nagy szállodákban kell gondolkodni, hogyha kényelmes golfszállást akarunk létrehozni. A kinti komplexum olyan volt, mint egy wellness központ kicsinyített mása. Rendkívül jól voltak kihasználva a terek, és az egyébként nem túl nagy klubházba így is kényelmesen befért 120 ember. A játékosok utólag visszagondolva mindenkinek csak ajánlani tudják a pályát.

Ami a magyarok szereplését illeti, nyilvánvalóan ez volt a papírforma. Nettó csapatunknak mindig volt esélye a dobogóra (volt, amikor még győztünk is), a bruttónak meg egyszerűen jobb játékosokra lenne szüksége még ezen helyezés megtartásához is. A jövőre nézve a szenior válogatottnak is új kiválasztási rendszert kell alkalmaznia, hogy a legjobb formában lévő, legjobb játékosaink vegyenek részt a versenyeken. A jelenlegi helyzetet legalábbis mindenképpen újra kell gondolni, hogyha versenyben akarunk lenni. A nettóban igenis van keresnivalónk, vannak győzelmi esélyeink, hogyha jobb csapatot küldünk, míg bruttóban is többre vagyunk jók, mint csak egy tisztes helytállásra. Teljesen át kell gondolni a szenior válogatott koncepcióját. Vannak jó játékosaink, csak helyzetbe kell őket hozni, már, ha akarunk valamit nemzetközi fronton. És nem elégedünk meg mindig a tisztes helytállással.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés