Az edzőnek négyese volt a lottón

 A magyar profik idei bajnoksága előtt hosszan beszélgettünk Wilheim Istvánnal, aki beavatott minket nagyra törő, de távlati terveinek részleteibe. Mostantól egyre több időt fog tölteni játékával és ennek első lépése volt a büki versenyen való jó szereplés.

A magyar profik idei bajnoksága előtt hosszan beszélgettünk Wilheim Istvánnal, aki beavatott minket nagyra törő, de távlati terveinek részleteibe. Mostantól egyre több időt fog tölteni játékával és ennek első lépése volt a büki versenyen való jó szereplés.

Első napi játékával (76) még meg is volt elégedve, majd a verseny egyetlen mínuszos eredményének köszönhetően (70) szépen is fejezte be a megmérettetést. A két nap közé beékelődött második napot azonban szívesen elfelejtené. Wilheim bevallotta, kellett az a második nap, hogy helyre tegye, és ne gondolja, hogy minden olyan könnyű.

Az edző elmondta, úgy érezte, hogy túl sokat vár magától, hogy túlságosan akarta az eredményt, a golfban pedig görcsösen, erőszakkal semmit sem lehet elérni. Arról, hogy technikailag hol hibázott, elmondta, a putt-ból rontott a legtöbbet.

„Szép lassan ölt meg a pálya, ha mondhatok ilyet. Igazából nem ütöttem duplát vagy triplát, csak bogey-kat egymás után. A birdie putt nem ment be, majd a következő sem és lett belőle egy bogey. Aztán jött egy par, de után egy újabb bogey, így ment ez végig. Nem voltak elszállásaim, szépen, lassan, szakaszról szakaszra úszott el az esélyem” – mondta.

A második nap után egyértelmű volt, hogy Wilheim már nem fogja megnyerni a versenyt, bár a harmadik napon a második helyre még majdnem fel tudott kapaszkodni. A második nappal kapcsolatban még hozzátette, itthon idén még nem játszott versenyen 80 fölött, de inkább itthon kapjon egy ilyen pofont, mint egy külföldi versenyen.

Hogy összességében mennyire elégedett eredményével, arra azt válaszolta, annyira, mintha négyese lett volna a lottón, és az utolsó szám helyett éppen az amellettit tette volna meg. Mivel a négyessel is szép összeget lehet nyerni, ezért Wilheim is elmondta, alapjába véve elégedett lehet, hiszen mindent megtett és eredményei miatt nem szégyenkezhet, de ettől függetlenül érzi, hogy csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy az első helyért is versenybe legyen.

Mindenesetre az edző nem csügged, a következő profi összejövetelre is nyerni megy. Ez augusztus 12-én lesz esedékes Hencsén. Céljai között szerepel, hogy amíg még itthon van, mindenhol tudjon mínuszt játszani, hiszen a külföldi versenyeken is ez kell majd, illetve úgy érzi, az itthoni profik kicsit megtorpantak a nulla és a +5-ös score-ok között. Bízik benne, hogy jó eredményeikkel a profik is motiválni fogják egymást és minél többen fognak versenyeken mínuszokat játszani. A mögöttünk hagyott profik versenyén például Wilheim volt az egyetlen, akinek ez sikerült. Persze a verseny előtt hőn áhított célként emlegetett 65-től azért messze volt a maga 70-es score-jával, azért ez sem egy rossz módja annak, hogy elinduljon az úton.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés