A szerelem elvette az eszét?

Rory McIlroy magánügye lassan közüggyé válik, amelynek egyébként az az oka, hogy sokan szerelmi kapcsolatát – valamint a Nike ütőket – okolják azért, mert a játékosnak nem megy a játék. Gary Player is véleményt mondott.

Rory McIlroy magánügye lassan közüggyé válik, amelynek egyébként az az oka, hogy sokan szerelmi kapcsolatát – valamint a Nike ütőket – okolják azért, mert a játékosnak nem megy a játék. Gary Player is véleményt mondott.


Rory McIlroy idei teljesítménye nem igazán jellemezhető a kiváló jelzővel, pedig a tavalyi év egészen jól alakult. A fiatal északír megszerezte második major címét, és a Ryder Cup csapattal is otthon tudta tartani a kupát. Aztán a 2013-as év elején történt egy éles váltás a játékos életében: szerződést – egyébként egy nem mindennapi szerződést – kötött a Nike céggel, amely azt jelentette, hogy a korábbi ütőket onnantól kezdve kis pipák díszítették. A csere eddig nem fizetődött ki.


Az új felszereléstől sokan óvták a fiatalt, mondván az átállás nem lesz zökkenőmentes, idő kell majd hozzá, és adott esetben többet árthat, mint használ. Nem kevesen voltak olyanok is, akik még pesszimistább képet festettek le, és azt mondták, hogy ezzel a lépésével Rory egy tévútra tévedt, és egyetlen oka volt csak a váltásnak: a pénz.
A játékos tagadta az ellene felhozott vádakat, ám a mellékelt ábra azt mutatja, hogy valami igazság azért felfedezhető a rosszmájú kijelentések mögött. Rory teljesítménye ugyanis nem halad párhuzamosan a siker görbéjével, sőt! A golfozó idei legjobb teljesítménye egy 2. hely – Valero Texas Open -, ám átlagosan inkább a 20. hely környékén kellett keresnünk a játékost. A major tornákon sem remekelt. A Mastersen a 25. lett, a US Openen a 41. helyet csípte el, a British Openen pedig nem jutott cut-ba.


Kijelenthetjük, hogy Rory-nak ebben a szezonban nagyon nem megy. Az okosok több okot szoktak emlegetni, amikor a silány teljesítmény eredőjét keresik. Egyrészt a Nike ütőket helyezik a középpontba, másrészről barátnőjét, a teniszező Caroline Wozniackit. A két fiatal már jó ideje együtt van, ám sokak szerint a nagy szerelem egyszerűen elvette az eszét – és a kiváló ütőfogását – a golfozónak, ezért nem tud jól szerepelni a tornákon. Hasonló megállapítást tett nemrégiben Gary Player is.


A 9-szeres major bajnok golfozó egy interjúban tért ki Rory-ra: „Szeretem Rory-t. El sem tudom hinni, olyan tehetséges, de kicsit megzavarodtam, amikor láttam a US Openen nyerni, aztán a következő versenyén, amely egy hónapra rá volt. Ilyet nem lehet csinálni. Azt kellett volna tennie, hogy miután megnyerte a majort, ki kellett volna vennie egy hetet, aztán az Open előtt még két tornát be kellett volna iktatnia. Megfelelően fel kell készülni egy versenyre.” – mondta Player.


A szerelmi tényezőről pedig így nyilatkozott az egykori játékos: „Amikor fiatalon szerelmes az ember, akkor természetesen a golf háttérbe szorul egy időre. Ez valóban egy természetes emberi reakció. A szerelem még mindig a legjobb dolog, ami történhet velünk az életben. De a dolog úgy áll, hogy ha valaki olyan tehetséges, mint Rory, akkor egy olyan hölgyre van szüksége maga mellett, mint például az én feleségem, akivel 56 éve vagyunk házasok, és aki rengeteg áldozatot hozott értem, és mindenben támogatott. Rory-nak intelligensnek kell maradnia, és meg kell találnia a megfelelő feleséget magának. Ha őt megtalálta, és ha eleget gyakorol és elég elhivatott, akkor igazi férfi válik majd belőle.”


Player azért igyekezett tisztába tenni a dolgokat, ezért a Twitteren üzent, ahol is azt írta, hogy nagyon tehetségesnek tekinti Rory-t, akit szeret, és nagyon drukkol neki. Hozzátette, hogy véleménye szerint nagyon jó párost alkotnak Wozniackival, és bízik benne, hogy tökéletes a kapcsolatuk. Kicsit odaszúrunk, kicsit mentegetőzünk, de a lényeg, hogy árgus szemekkel figyeljük Rory-t. Micsoda törődést kap az északír…mondjuk, nem véletlenül.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés