Ahol elkezdődött, ott ért véget minden

A tegnapi máriavölgyi fordulóval lezárult az idei Junior Tour sorozat. Fiatal játékosaink öt fordulón keresztül mérkőztek egymással, mígnem tegnap kialakult a végső sorrend. Az eredmények nem hoztak nagy meglepetéseket.

A tegnapi máriavölgyi fordulóval lezárult az idei Junior Tour sorozat. Fiatal játékosaink öt fordulón keresztül mérkőztek egymással, mígnem tegnap kialakult a végső sorrend. Az eredmények nem hoztak nagy meglepetéseket.

A legfiatalabbaknál, az u12-es kategóriában például a kategória koronázatlan királya, Závaczki Bálint simán gyűjtötte be az elsőséget, miután a Tour minden egyes fordulóján első lett. A második hely - ezen kategórián belül - Kötél Bencéé lett, a harmadik helyen pedig a Young Masters-t is megjárt Rózsa Dávid öccse, Rózsa Dani végzett.

Az u14-es fiú mezőny hasonlóan papírforma eredményeket hozott. A tavalyi dobogós hármas ezúttal is ugyanazon pozíciókban, ugyanolyan sorrendben végzett. Ez első hely ismételten Greff Bálinté lett, a második Holló Zsombor Péteré, míg a harmadik Zsoldos Botondé. A lányoknál szintén nem volt meglepetés a győztes kiléte, itt Tóth Maya Napsugár végzett az első helyen. A második hely Czernecki Lauráé, a harmadik hely Kiss Polett Karolináé lett.

Az u18-as mezőny már az volt, ahol nehezebb lett volna megtippelni a befutót, hiszen az idei változtatásoknak köszönhetően sok, eddig külön kategóriákban küzdő játékos erre az évre egy pontszámításba esett, és bár a lányok és a fiúk eredményeit külön értékelték, az u16-os és kategória megszűntetése új kihívásokat teremtett fiatalabb reménységeink számára, akik ezúttal már a „nagyok” közt versenyezhettek.

A lányok között Vadkerti Adél két válogatott csapattársát, Briglovics Borókát és Szemerey Lilit megelőzve szerezte meg a végső győzelmet. Adél játékát már sokat méltattuk az idei évben és többek közt a most hétvégén lezajlott Young Masters után is. A játékos öt fordulóból kettőt megnyert, a többi állomáson pedig második helyezést ért el, így szinte biztos volt a győzelme.

A fiúknál Horváth Marcell lett a kategória győztese. Ő Lengyel Armandot és Rózsa Dávidot előzte meg.

Ami sajnálatos, hogy az élmezőnyből csak kevesen voltak, akik minden versenyen el tudtak indulni, illetve jó páran voltak, akik még három versenyeredményt sem tudnak felmutatni. Mint ismeretes a sorozat végső pontszámításánál minden játékos öt forduló alatt elért három legjobb eredménye számít. Többek közt csupán két versenyen indult el Rózsa Csilla és Horváth Ádám is. Csilla mindkét fordulón, amin részt vett első helyet ért el és még egy elsőséggel könnyen az élen végezhetett volna a lányok között. Az ő esete persze kivételes, hiszen egész évben össze-vissza járta a külföldi versenyeket, így érhető, hogy nem tudott ott lenni több állomáson. Nem tartozik viszont ebbe a kategóriába Horváth Ádám, aki két versenyéből egyet nyert, egyszer pedig második lett, így még egy versenyeredménnyel ő is könnyen dobogón találhatta volna magát.

Az u21-es mezőny már szintén nem hozott sok izgalmat, itt a lányoknál Szurovszky Zsófia könnyedén bizonyult a legjobbnak, míg a fiúknál Berta Máté végzett az első helyen.

Gratulálunk fiatal játékosainknak!

TOVÁBBI EREDMÉNYEK ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés