Szigetinek bejött a szünet

  A tegnapi napon Bükfürdőn kezdetét vette a magyar PGA profik bajnoksága. Az első nap után talán nem meglepetés, hogy az élen Hahn Roland profi játékosunk áll, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy a második helyet egyelőre Szigeti Csaba birtokolja.

 A tegnapi napon Bükfürdőn kezdetét vette a magyar PGA profik bajnoksága. Az első nap után talán nem meglepetés, hogy az élen Hahn Roland profi játékosunk áll, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy a második helyet egyelőre Szigeti Csaba birtokolja.

Nem megbántva Szigetit, azért el kell mondanunk, az edzőnek az utóbbi időben finoman szólva sem ment a játék. Egy hónapja még egy pályajátéka után el is mondta, hogy pihentetni készül ütőkészletét, mert egyszerűen annyira nehézkesen jönnek a score-ok, hogy nem tudja élvezni a játékot. Mindent elmond erről, hogy az elmúlt egy évben nem tudott úgy lejátszani 18 szakaszt, hogy ne jött volna össze legalább is dupla bogey.

Szigeti betartotta ígéretét. Az elmúlt egy hónapban többször járt Ausztriában is tanítványaival, de saját golfütőit sosem vitte magával, és itthon is tudatosan pihentette játékát. A szünettől joggal várt eredményt az edző, de talán ő sem gondolta, hogy ennyire jól megy majd utána a játék. A szünetet ugyanis a profik versenyén tegnap egy +1-es eredménnyel szakította meg.

Szigeti a tegnapi napon 18 szakaszon két bogey-t ütött és egy birdie-t, amiben csak azt sajnálta igazán, hogy gurításai nem jöttek össze jobban, ugyanis több birdie putt-ja is volt, de ezekből csak egy ment be. Ami azonban sokkal fontosabb, és amire Szigetinek támaszkodnia kell a következő napokban, hogy a korábbi időszakkal ellentétben újra igazán élvezi a játékot. A pályán persze nagyon meleg volt és a korai indulás ellenére játékosaink dél körül, egykor fejezték be a játékot, ami azt jelentette, hogy a legnagyobb hőségben is játszottak. Szigetit azonban ez most egyáltalán nem zavarta. Jó flight-ban játszott, Sárközi Richárd és Fehér Zsolt oldalán és mint már említettük, felszabadultan, élvezettel ütötte a labdát.

„Azt gondolom, kijárt már nekem ez a teljesítmény. Az utóbbi időben már tényleg nagyon le voltam csüggedve a játékom miatt, úgyhogy örülök a mostani formámnak. Hogy a következő napok mit hoznak, azt majd meglátjuk, mert tegnap csak a putt-oknál hibáztam egyszer-egyszer, hosszújátékom hibátlan volt, egyszer sem voltam rough-ban, amit azért három napon keresztül nehéz fenntartani, úgyhogy biztos lesznek még rossz ütéseim, de ha körülbelül tudnám tartani a szintet, azzal már elégedett lennék” – mondta.

Természetesen a versennyel kapcsolatban ő sem támasztott nagy elvárásokat magával szemben, ezen a versenyen sokkal fontosabbnak tartja a részvételt, hiszen mint azt már sokan elmondták előtte, ez egy olyan rendezvény, amiből egész évben csak egy van, úgyhogy ilyenkor mindenkinek ott a helye. Szigeti elmondta, ő még sérülten is lement volna, már csak a játék utáni beszélgetések, és a hangulat miatt.

Az edző örömmel várta a mai napot, amikor is az eredmények alapján Hahn Rolanddal és Wilheim Istvánnal fog egy flight-ban játszani. Róluk csak azt mondta, mindketten jó srácok, úgyhogy megint egy kellemes játéknak nézünk elébe.

A profik versenyének első napi eredményei:

1. Hahn Roland (72)
2. Szigeti Cs (73)
3. Wilheim István (76)
4. Sárközi R (76)
5. Bruder B (77)
6. Lugosi T (77)
7. Csikós G (78)
8. Errrol B (79)
9. Bozó Á (8o)
1o. Tringer L (8o)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés