Annika szabályai II.

Annika Sörentsam ugyan már nem aktív golfozó, de tanácsaival és élményeivel sűrűn találkozhatunk a különféle médiumok hasábjain. A 10-szeres major bajnok arról is mesélt, hogy mikor érezte, hogy először, hogy hallgatni kell a belső hangra.

Annika Sörentsam ugyan már nem aktív golfozó, de tanácsaival és élményeivel sűrűn találkozhatunk a különféle médiumok hasábjain. A 10-szeres major bajnok arról is mesélt, hogy mikor érezte, hogy először, hogy hallgatni kell a belső hangra.

 


Ismerd fel, amikor a játék munkává válik


Amikor eléred azt a pontot, amikor a munka öröme magából a munkából fakad, akkor ideje továbblépni. Nem játszottam olyan jól, amennyire gondoltam, hogy kellene, és ez nagyon frusztrált. Folyamatosan arra gondoltam, hogy nyernem kellett volna. Ez egy elég nehéz szituáció, és egy idő után a győzelmek sem okoztak elég örömet, mint korábban, kivéve talán azt, ahogyan a sérülésem után visszatértem. Nehéz ismét izgatottá válni a gyakorlások alkalmával, és az első köröknél a versenyeken. Senki ne értsen félre, imádom a golfot, és mindig is imádni fogom. De érdemes meglátni a vészjósoló jeleket akkor, amikor új formákat kell választanod, hogy ki tudd fejezni a rajongásodat valami iránt.

 

Ismerd fel, amikor a munka játékká válik


Korábban nem igazán élveztem a pro-am meccseket, vagy részt venni ezeken a hivatalos vacsorákon, mivel minden időmet arra akartam fordítani, hogy megfelelően tudjak fókuszálni a játékomra. Most már látom a lehetőségeket ezekben az eseményekben. Különféle területek magas rangú képviselőivel találkozhat az ember, és megismerhetjük a szponzorainkat is. Most már ez képezi az egyik legfontosabb részét a munkámnak. Ismerd fel, ha megváltozik a világról alkotott képed.

 

Jegyezd fel magadnak, amikor a fókusz faktor elhomályosodik


Korábban 8 órákat gyakoroltam, és észre sem vettem, hogy már a vacsoraidőnek is vége. Most kimegyek egy órára a pályára, és azonnal más dolgokon kezd el járni az agyam. És ez már az a pont, amikor nem koncentrálsz eléggé a versenyzésre. Két évvel ezelőtt, az egyik szomszédom, David Leadbetter – aki egyébként Michelle Wie-vel dolgozik – Karácsony napján érkezett meg ütőkkel a kocsijában, miközben én éppen mostam az autóm. Emlékszem, hogy azon kezdtem el agyalni, hogy melyik a furcsább: az, hogy Michelle Karácsonykor is gyakorol, vagy az, hogy én meg mosom az autóm? Amikor egy belső hang elkezdi megkérdőjelezni az életedet, akkor arra mindenképpen hallgatnod kell, és egy beszélgetést kell lefolytatnod vele.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés