Reménykeltő pozíció

Kezd érdekessé válni az idei Russian Open, ugyanis a második játéknapon az 50. European Tour tornáján részt vevő Rikard Karlberg szerepelt a legeredményesebben, bár a legjobb kört egy amatőr futotta.

Kezd érdekessé válni az idei Russian Open, ugyanis a második játéknapon az 50. European Tour tornáján részt vevő Rikard Karlberg szerepelt a legeredményesebben, bár a legjobb kört egy amatőr futotta.


Rikard Karlbergről már korábban megírtuk, hogy a héten zajló Russian Open az 50. European Tour versenye, és kicsit hadilábon áll kártyájának megvédésével. A játékos szeretne már nyerni a sorozatban, de nagyon jól tudja, hogy hiába vezeti a tabellát a második napon, rengeteg golf van még hátra. A játéka mindenesetre biztató.


A svéd pénteken egy 68-as score kártyát adhatott le, amely magában foglalt 2 bogey-t és 6 birdiet, ami egyáltalán nem nevezhető rossz eredménynek. A golfozó az első napon 67-et játszott, pénteki eredményének köszönhetően pedig ő kezdheti majd meg a szombatot a legjobb pozícióból. A neve mellett -9 szerepelt a második játéknap végén, amely összességében kétütéses előnyt jelent számára. Hogy meddig? Ki tudja…


„Elég nehéz nap volt a mai, mivel a kör közepén a szél egyre erősebb lett, és bizony néhol meggyűlt a bajom vele.” – mondta Karlberg, aki kifejezetten jól teljesített a hátsó szakaszokon, mégpedig az időjárási körülmények ellenére. „De nagyon jól kezdtem a mai kört, aztán, amikor a körülmények kezdtek rosszra fordulni, sikerült végig kitartanom a pályán, és az utolsó szakaszokon is sikerült birdieket ütnöm, amivel nagyon elégedett vagyok.” – folytatta.


„Remek pozícióban vagyok jelenleg, de még nagyon sok van hátra. Félidőnél vagyunk, és tudom, hogy folytatnom kell azt, amit elkezdtem, és szállítanom kell a birdieket, hogy legyen esélyem majd vasárnap. Nagyon várom egyébként a hétvégét, és pontosan ezért játsszuk ezt a játékot. Azért küzdünk, hogy ilyen pozíciókba kerüljünk, és remélem, hogy továbbra is ilyen jól játszom majd, és holnap is egy hasonlóan jó napot zárok majd.” – tette hozzá Karlberg.


A második helyen áll - vagyis a neve mellett -7 található - Matthew Baldwin, Michael Hoey, Wen-chong Liang, valamint Alexandre Kaleka. Utóbbi egyébként a címvédője ennek a tornának, aki ugyan pénteken is dupla bogey-t ütött a 12-es szakasznál, sikerült kijönnie a gödörből, és összességében 7 birdiet termelt. A francia játékos végeredményben 67-es ütésszámot produkált. Nem csoda, hogy elégedett saját teljesítményével, hiszen ő maga mondta, hogy ez a pálya totálisan illik hozzá, ezért is szeret annyira ütőt ragadni az orosz vidéken.


„Különleges élmény számomra, hogy visszatérhettem ide, miután tavaly megnyertem az itt rendezett tornát. Amint megérkeztem a helyszínre, rengeteg kellemes élmény szabadult fel bennem, és ezeknek a boldog emlékeknek is köszönhetem, hogy eddig ilyen jól szerepeltem a versenyen. Amint kihirdették, hogy a tornát itt rendezik majd, azonnal megörültem, mivel ez a golfpálya nagyon is fekszik nekem. A tee-től elég széles sávban lehet ütni, hosszúak a szakaszok, ami nagyon illik a játékomhoz. Nagyon várom már a hétvégét, és természetesen ismét megpróbálom megnyerni ezt a tornát. Természetesen, még nagyon sok golf van hátra, de jó pozícióban vagyok, és nagyon örülnék, ha ismét sikerülne itt nyernem.” – mondta a címvédő francia.


A 26 éves Baldwin – aki tavaly, az újonc évében a 76. helyen végzett a Race to Dubai ranglistán – birdiet ütött az utolsó szakasznál, így ő is a második helyről kezdheti majd meg a szombatot. „Be kell valljam, hogy néha nem játszottam valami szépen. Ez egy furcsa nap volt, mivel nem éreztem úgy, hogy jól játszottam volna, de mégis sikerült egyben tartanom a score-omat, és végeredményben ez a legfontosabb. Nem igazán érdekel, ha csúnya a kép, ameddig boldog lehetek amiatt, hogy ilyen score kártyát adhatok le. És ez az, ami számít” – mondta a brit.


A négyszeres European Tour bajnok Hoey ebben a szezonban nem végzett a 25. helynél jobban, ráadásul idén a cut-ba jutással is problémái voltak. „Őszintén szólva, egy hullámvasúthoz hasonlítanám a teljesítményemet. Jó, hogy vannak szép ütéseim, de ma nagyon sok buta hibát követtem el, ami nagyon sokba került nekem. Muszáj néznie az embernek a tabellát és a pontokat. Az első két nap 15 birdiet ütöttem, és csak -7-es állásnál járok. Szóval, mindenképpen szükséges a buta hibák leredukálása, mivel ezen a szinten ezek nem engedhetők meg. Ezekkel a puttonyomban biztosan nem fogom megnyerni a tornát. Ha megszabadulok ezektől a hibáktól, akkor lehet majd esélyem vasárnap.” – mondta Hoey.


Pénteken egyébként a legjobb eredményt, vagyis egy 66-os kört egy amatőr érte el. A golfozó pedig nem más, mint Jack Singh Brar, aki ezzel az eredményével 50 helyet lépett előre, míg honfitársa, Simon Dyson jócskán visszacsúszott, miután a második játéknapon egy 74-es score kártyát adhatott le. A játékos neve mellett -3 szerepel, akárcsak mondjuk Jean-Baptiste Gonnet esetében.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés