Más nem tudja, hogy ez mennyire nehéz

 Újabb edzőt szólaltattunk meg a hétfőn kezdődő PGA profik hazai versenyével kapcsolatban. Ezúttal Csikós Gábor mesélt a megmérettetés előtti gondolatairól, illetve arról, hogy felkészült, de nehéz dolguk lesz.

Újabb edzőt szólaltattunk meg a hétfőn kezdődő PGA profik hazai versenyével kapcsolatban. Ezúttal Csikós Gábor mesélt a megmérettetés előtti gondolatairól, illetve arról, hogy felkészült, de nehéz dolguk lesz.

Mint ahogy azt már a héten, a Brúder Balázs felkészüléséről írt cikkünkben megírtuk, a két edző szerdán együtt készült a versenyre, amikor is korán reggel indulva megjátszották a tatai pályát. Csikós aznap +5-öt játszott, amivel elégedett volt, főleg, hogy mint minden edzőnek, neki sincs ideje saját játékával törődnie az oktatás mellett. Tudni kell, szerdai játéka után is egyből munkába sietett. Azért azt el kell mondani, drive-jai nagyon stabilak mostanában, így ezek hatásosságában Bükfürdőn is bízhat majd.

A versennyel kapcsolatban eredménybeli elvárást nem fogalmazott meg magának. „Igazából az lenne jó, hogyha a beígért 40 fokban végig tudnánk sétálni mind a három napot” – mondta.

Csikós emellett sokakhoz hasonlóan csak élvezni akarja a játékot és a pályát, ami azért tud meglepetéseket okozni mindenki számára. Persze a playing pro-k erre jobban fel vannak készülve, hiszen nagyobbak az elvárásaik minden verseny felé, és jobban is tudnak készülni. No nem mintha a teaching pro-k nem akarnának bizonyítani, de ahogy ezt már többször is taglaltuk, nekik sokkal nehezebb dolguk van.

„Kívülről minden könnyebbnek tűnik. Mondhatják, hogy mi profik vagyunk és nem okoz gondot nekünk egy ilyen verseny, de aki oktató és mellette játszani is akar szabadidejében, az tudja, hogy ez mennyire nehéz. Aki ebben nincs benne, annak ezt nem lehet elmagyarázni. Persze én sem és szerintem senki más sem fog ezzel takarózni, hogyha játszik egy rosszabb score-t. Igazából én a magam részéről nem is foglalkozom a versennyel, egyszerűen csak örömgolfot akarok játszani. Azt viszont nagyon fontosnak tartom, hogy egy ilyen versenyre mindenki eljöjjön, aki tud. Kötelessége lenne minden hazai pro-nak elindulnia, hiszen ez nem csak egy verseny, ennek egy összetartásnak, egy közösségformáló rendezvénynek kell lennie” – mondta Csikós.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés