Nem szeniornak való vidék

 A tegnapi napon elindult a Görögországban zajló 2013-mas Senior EB. A verseny gyönyörű környezetben, tengerparti pályákon zajlik. Golfozóink egy fantasztikus golf resort szolgáltatásait élvezik, a pályák viszont borzalmasan nehezek.

A tegnapi napon elindult a Görögországban zajló 2013-mas Senior EB. A verseny gyönyörű környezetben, tengerparti pályákon zajlik. Golfozóink egy fantasztikus golf resort szolgáltatásait élvezik, a pályák viszont borzalmasan nehezek.

Mindkét pálya (Costa Navarino: Dunes Course és Bay Course) gyönyörű és hibátlanul vannak előkészítve, de a kialakításuk olyan nehéz, hogyha az ember nem találkozott még ilyen pályával, akkor könnyen elszállhat bármelyik szakaszon. A bruttó csapat pályáján például nem elég, hogy a 12-es gyorsaságú green-en egy könnyű érintéstől már méterekre gurul a labdánk, emellett még olyan domborzatú célterületek vannak, mintha a hegyekben kirándulnánk. A fairway-ek természetesen tele vannak bunkerekkel, főleg a kezdőütés landing zone-jában és a greenek körül, az időjárás pedig már csak hab volt a torán. Egész nap kánikula volt, miközben ezzel egy időben szinte szélvihar tombolt a pályán.

A körülmények nem csak a mi játékosainkat sújtották, a tegnapi napon a bruttó csapatok közt a magyarokkal együtt induló olaszok is küszködtek a pályán. Egyébként pedig a napot legjobban teljesítő spanyol csapatban is volt játékos, aki 81-gyel végzett, de a legjobb eredmény is 74 volt.

Az eredmények senkinek sem úgy alakultak, ahogyan arról álmodtak a játékosok, de az EB hangulata azért mindenkit magával ragad. Nem minden nap játszik az ember 1-es hendikepes szeniorok társaságában, és egyébként a brutális nehézségű pályának is megvan a maga bája. Legalábbis ilyen körülményekkel itthon nem lehet találkozni. Sok játékosunk például a green-ek nagyságát emelte ki, mint az itthoni körülményekhez képest szembetűnő eltérés. Jó tanuló lecke ez: ilyen pályák is vannak a világon.

Játékosaink számára plusz meglepetés volt, hogy érkezésükkor az EB résztvevői között találták Tar Lászlót, aki a versenyen az osztrák válogatott színeiben indult. Érdekes történet ez is, hiszen itthon úgy kell összehorgászni a játékosokat, akik tudják vállalni a válogatott részvételt, míg Ausztriában egy 12 fordulós verseny eredményei alapján válogatják össze a résztvevőket. Ezen a versenyen Tar legutóbb negyedik lett, így megkérdőjelezhetetlen volt a helye az EB-re induló osztrák csapatban. Szintén érdekes adalék, hogy míg a szlovénok nem jöttek el a versenyre, mert a játékosoknak nem tudták kifizetni az utazást és a szállást, addig az osztrákok minden költségét állja hazájuk szövetsége.

A mai nap a tegnapinál már csak jobb lehet. Reméljük, hogy a szél kicsit alább hagy és ha szerencsénk van, talán ma néhány napsugarakat enyhítő felhőcske is lesz az égen.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés