Vége a rémálmoknak

Ernie Els nagy nehezen, de végig vezetve a múlt heti megmérettetést, begyűjtötte karrierje 28. European Tour címét, miután az utolsó szakaszon beütött birdiejének köszönhetően egy ütéssel meg tudta előzni dán kollégáját.

Ernie Els nagy nehezen, de végig vezetve a múlt heti megmérettetést, begyűjtötte karrierje 28. European Tour címét, miután az utolsó szakaszon beütött birdiejének köszönhetően egy ütéssel meg tudta előzni dán kollégáját.


Ernie Els bizony régen nyert már, de megérte várni erre a pillanatra. A tavalyi Open bajnoknak voltak sikeresebb hetei, és voltak rosszabb napjai, ahogyan azt a golfban megszokhattuk. Az elmúlt időszakban két top10-es helyezést is begyűjtött a játékos, így rendkívül optimistán vághatott neki a múlt heti megmérettetésnek. Az idei BMW International Open helyszíne tökéletes volt, amely magában foglalta mind az időjárási, mind a pályabéli körülményeket.


A dél-afrikai játékos az első napon azonnal megadta az alaphangot egy 63-as körrel. A golfozó azonnal az élen végzett a nyitónapon, ezt a pozíciót pedig egy percre sem engedte ki a kezéből. Kivéve mondjuk szombaton, amikor ugyan szintén az élen fejezte be a körét, ám Alex Noren és Alexander Levy is csatlakozott hozzá. Utóbbi két játékos tehát szintén az élről kezdhette meg a vasárnapot, ám végül nem tudtak extrát hozni a győzelem érdekében.


Noren az első 9-en 2 bogey-t ütött be, a másodikon pedig érkezett 2 bogey és 4 birdie. A játékos 72-es ütésszáma kevés volt ahhoz, hogy beérje dél-afrikai kollégáját. A svéd golfozó neve mellett végül -15 szerepelt, amely háromütéses hátrányt jelentett az összesítésnél. A frissen végzett Levy egy ütéssel jobb volt vasárnap, hiszen ő egy 71-es score kártyát adhatott le. Ő tehát -16-os eredménnyel a zsebében vonulhatott le a pályáról. A második helyre egyébként az a Thomas Björn kapaszkodott fel, aki egy ideig még vezette is a tabellát tegnap, de a fordulót követően érkezett egy bogey és egy dupla bogey is, amit nem tudott további birdiekkel hatástalanítani.

Thomas Björn és Ernie Els


A dán 69-et játszott, így a neve mellé -17 került a nap végén, míg Els ismét egy 69-es kört produkált, így ő -18-as eredménnyel zárta a tornát. A dél-afrikai az első 9-en beütött 3 birdiet, majd a fordulót követően, a 11-es szakasznál érkezett egy bogey, és kezdett kicsit forróvá válni a talaj, de a profi pontosan arról ismerszik meg, hogy a megfelelő időben tud extrát nyújtani. Els a legutolsó szakaszon ütött be egy birdiet, amivel éppen, hogy el tudta csípni a győzelmet. Az első helyet azonban nem kell megmagyarázni. Nagyon szép játékkal, okos taktikával, a körülmények kihasználásával tehát a játékos megszerezte karrierje 28. European Tour címét, és az első győzelmét a tavalyi Open siker után.


„Ez egy nagyszerű érzés. Egy kivételes hetet töltöttem el itt Németországban. Mindenképpen meg kell köszönnünk az elmúlt 25 év támogatását a BMW-nek. Személy szerint már nagyon régóta próbálkoztam azzal, hogy megnyerjem ezt a tornát. Nagyszerű dolog, hogy a világon vannak ilyen szponzorok, mint a BMW, főleg a European Touron. A színfalak mögött rengeteg ember tevékenykedik azért, hogy tökéletes legyen minden egy versenyen. Az önkénteseknek és magának a Golf Club Eichenriednek is meg kell köszönnünk a támogatást.” – mondta Els vasárnap. „Úgy érzem, hogy a játékom a helyén van, és örülök, hogy egy ütéssel sikerült nyernem. Thomas nagyon jól játszott, végig figyeltem őt, és úgy tűnt, hogy nagyszerűen játszik, de a hátsó szakaszokon túl sok hiba csúszott be nála. Örülök, hogy végre az én nevem is felkerült erre a trófeára. Természetesen, ez a győzelem rengeteg önbizalmat ad nekem. Végre nem úgy fekszem le aludni, hogy valakire figyelnem kell, aki a tabellán üldöz.” – folytatta Els, akinek vasárnap végre lehetett egy nyugodt éjszakája.


Björn pedig így összegzett vasárnap: „Jól játszottam, nagyszerűen kezdtem az első 9-en. Minden nagyon jól alakult számomra ezen a héten, de a hátsó szakaszokon a drive-erem cserben hagyott. A végsőkig harcoltam, de Ernie végül klasszis teljesítményt nyújtott. Amikor ellene áll fel valaki a startvonalnál, akkor egészen a 18-as szakaszig ki kell tartani. Nekem ez ma nem jött össze teljes mértékben. Mindazonáltal nagyon jó formában érzem magam.” – mondta a dán.


Az élmezőnyben végzett még egyébként Bernd Wiesberger és a hazaiak nagy kedvence, Martin Kaymer is, akik végül -15-ös eredménnyel zárták a tornát. Sergio Garcia a közelmúltbeli teljesítményéhez képest jól zárt, hiszen -14 szerepelt a neve mellett, Robert-Jan Derksen pedig végül -13-as eredménnyel a zsebében vonulhatott le a pályáról.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés