A Fesztiválzenekar ingyenes koncertje a Margitszigeten

  Rendkívüli ajándékot ad a budapestieknek és az ide látogatóknak a főváros június 19-én, a Szabadság Napján. A dátum arról nevezetes, hogy 1991-ben ezen a napon az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

 Rendkívüli ajándékot ad a budapestieknek és az ide látogatóknak a főváros június 19-én, a Szabadság Napján. A dátum arról nevezetes, hogy 1991-ben ezen a napon az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

Az ünnepség délelőtt az Újvárosházán kezdődik, ahol – a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján – díszpolgári címeket adományoz Tarlós István főpolgármester. A kitüntetettekkel az esti gálán újra találkozhatnak azok, akik részt vesznek az ünnep fényét emelő margitszigeti ajándékkoncerten.

A Margitsziget különösen fontos Tarlós István főpolgármester és a főváros vezetése számára; ezt mutatja, hogy az ünnepi koncert – és a Budapesti Nyári Fesztivál egyik – helyszínéül szolgáló, idén 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad felújítására a kormány támogatásával együtt idén és jövőre 700 millió forintot költenek. Idén a színpad és a nézőtér újult meg, és a tavalyi, a belső tereket érintő felújítás után a Víztorony külsejét is rendbe hozták.

Az ez alkalomból rendezett ingyenes hangversenyre immár második évben kerül sor a csodálatos, ősfákkal körülvett Margitszigeti Szabadtéri Színpadon este hét órai kezdettel. A Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, Takács-Nagy Gábor vezényletével először Mozart K 199-es G-dúr szimfóniája csendül fel a megnagyobbított, modernizált színpadról, majd Bizet-Scsedrin Carmen szvitjét hallhatja a frissen felújított nézőtéren ülő közönség.

Az ünnepi hangverseny előtt, délután 3 órakor kerül sor a felújított, barcelonai, mágikus típusúvá átalakított margitszigeti szökőkút ünnepélyes átadására. Kicserélték a teljes vízgépészeti rendszert, új megvilágítás készült, felújították az építészeti elemeket, és megújul a környező park is. Új fényben ragyog majd a sziget patinás nevezetessége: a látványos vízjátékot sötétedés után fényjáték egészíti ki.

Az esti hangversenyre május 24-től térítésmentes jegyet lehet igényelni online a www.szabadter.hu oldalon, és személyes átvételi lehetőséggel a Szabad Tér Jegyirodában (Budapest, Nagymező u. 68.), valamint a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad pénztárainál nyitvatartási időben.

Azok sem maradnak hoppon, akik esetleg nem férnek be a hatalmas, háromezer fős nézőtérre, ugyanis a programot szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. a műemlék Víztornyot körülvevő Margit udvaron és a bejárattal szembeni külső területen elhelyezett kivetítők és hangfalak jóvoltából nagyobb közönség számára is elérhetővé teszi a világszínvonalú műsort.

A megjelenteket Tarlós István főpolgármester köszönti, aki bemutatja Budapest új díszpolgárait, majd a kitüntetettek pályájáról készült rövidfilmeket vetítenek. Az ünnepség háziasszonya Radó Denise lesz.

A különleges rendezvényre sűrített buszjáratokat indít a BKK.

A rendezvény szervezője a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft., Bán Teodóra ügyvezető és művészeti vezető.

FIGYELEM!
A program ingyenes, de jegyköteles.

A nézőtérre szóló jegyek elfogytak, a Víztorony kerengőbe ezen a linken tudnak jegyet foglalni: http://szabadter.jegy.hu/arrivalorder.php?eid=229332&aid=3156&vid=120

Jegyek online a www.szabadter.hu oldalon, személyesen az alábbi jegyirodákban igényelhetők - május 24-től június 14-ig, illetve a készlet erejéig:

- Szabad Tér Jegyiroda (Budapest, Nagymező u. 68., Tel.: +36 (1) 301 0147, hétfőtől-péntekig: 9-17 óráig

- - helyszíni jegypénztárak:
Margitszigeti Szabadtéri Színpad - hétfő-vasárnap 11-19 óráig,
Városmajori Szabadtéri Színpad - hétfő-péntek 13-19 óráig /szombat-vasárnap 11-19 óráig

Egy személy négy belépőjegyet igényelhet, személyes átvétel és online vásárlás esetén is!

Az esemény helyszínei a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon:
Margitszigeti Szabadtéri Színpad – nézőtér (2700 fő) - ingyenes, belépőjegy szükséges, helyfoglalás a számozott nézőtéren
Margit udvar – Víztorony kerengő (800 fő) - ingyenes, belépőjegy szükséges, helyfoglalás érkezési sorrendben
Színpad főbejáratával szemben lévő külső terület (1000 fő) - ingyenes, belépőjegy NEM szükséges, helyfoglalás érkezési sorrendben


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés