Új verseny török földön

A European Tour sorozatában ebben az évben egy új helyszínnel bővült a kínálat, miután a Turkish Airlines bejelentette, hogy az őszi szezonban egy 7 millió dolláros összdíjazású versenynek ad majd otthont a cég hazája.

A European Tour sorozatában ebben az évben egy új helyszínnel bővült a kínálat, miután a Turkish Airlines bejelentette, hogy az őszi szezonban egy 7 millió dolláros összdíjazású versenynek ad majd otthont a cég hazája.


Ezen a héten jelentették be, hogy közvetlenül a DP World Tour Championshipet megelőző héten rendezik majd meg Törökországban azt a versenyt, amelynek a szponzora a Turkish Airlines lesz, és amely 7 millió dollárból gazdálkodik majd a játékosok fizetését illetően. A tornát ebben az esztendőben, az őszi szezonban rendezik majd meg, mégpedig november 7 és 10 között. A verseny természetesen azért lesz különleges, mivel ütőt fog ragadni a jelenlegi világelső, Tiger Woods.


A 14-szeres major bajnok már korábban is játszott a Colin Montgomerie által tervezett pályán – Maxx Royal -, és nagyon kellemes élményeket szerzett a tavalyi látogatásakor, amikor a Turkish Airlines World Golf Final elnevezésű tornát rendezték meg. A 2013-as évben egy 78 játékosból álló mezőny áll majd fel ősszel, hogy népszerűsítsék a golfot a régióban, és persze, hogy kipróbálják magukat a nem mindennapi pályán. Szakértők és élelmes újságírók azt feltételezik, hogy Tiger szereplése ráerősíthet arra a pletykára, mely szerint a 2020-as olimpiának Törökország adjon majd otthont. Ilyen messzire azért mi nem mennénk, de tény, hogy a világ egyik legismertebb sportolójának megjelenése sokat dobhat az esélyeken.


Tiger egyébként az idei szezonban már 4 alkalommal nyert, nem is akármilyen tornákon. Első lett a Farmers Insurance Openen, a Cadillac Championshipen, az Arnold Palmer Invitational elnevezésű tornán, valamint a Players Championshipen. Már a győzelmek száma is elismerésre méltó, főleg annak tükrében, hogy a golfozó ebben az esztendőben összesen 7 tornán vett csak részt. A világelsőség mellett pedig Tiger magabiztosan vezeti a FedExCup ranglistát is. Tavaly egyébként a régióban egy 8 főből álló mezőny állt fel, a tornát végül Justin Rose nyert meg.


„Nagyon kellemes emlékeket őrzök az első törökországi látogatásomról. A Turkish Airlines, a Turkish Golf Federation, és a nézők, szurkolók kifejezetten különlegessé tették számomra ezt a tornát. Nagyon várom már, hogy ismét ott játszhassak.” – mondta Tiger még a hét elején, amikor a bejelentés megtörtént.


A Final Series ezek alapján tehát a következő 4 tornából fog állni: a 7 millió dolláros összdíjazású BMW Masters mellett a naptárban szerepel még a 8.5 millió összdíjazású WGC-HSBC Champions, a 7 millió dollárból gazdálkodó Turkish Airlines Open, és a 8 millió összdíjazású DP World Tour Championship.

A pályával kapcsolatban számos információ tudhatunk meg, amennyiben az alábbi linkre kattintunk.

Az alábbiakban pedig némi ízelítőt kaphatunk a pályáról, elképesztő képek formájában.

 


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés