Mágus a pályán

Lee Westwood számára nem jelent nehezítő körülményt a csípős brit idő, és ezt pénteken be is bizonyította. A játékos ugyan a 8. helyen áll, de az időjárási anomáliák miatt bőven az esélyesek között kell említenünk.

Lee Westwood számára nem jelent nehezítő körülményt a csípős brit idő, és ezt pénteken be is bizonyította. A játékos ugyan a 8. helyen áll, de az időjárási anomáliák miatt bőven az esélyesek között kell említenünk.


Lee Westwood ugyan nem vezeti a versenyt az e heti megmérettetésen, de pénteki teljesítményét társa, Ernie Els is elismerősen konstatálta. A dél-afrikai játékos a rövid játék mágusának és/vagy varázslójának nevezte brit kollégáját, nem véletlenül. A Ryder Cup csapat oszlopos tagja pénteken kitett magáért a Wentworth pályáján, amit 71-es score kártyája tökéletes le is fed. Alapvetően ez a szám nem tartozna a legjobbak közé egy átlagos versenyen, ám ami az idei BMW PGA Championship körülményeit illeti, ez igenis a kimagaslóak közé tartozik.


Megírtuk, hogy a csütörtöki játéknap sem volt a legkellemesebb, ám a pénteki még ennél is drámaibb volt. Az időjárás nagy próba elé állította a golfozókat, és sajnos úgy tűnik, hogy a hétvégén sem lesz jobb a helyzet. Westwood elmondása szerint, a pályán néhányszor át is futott az agyán, hogy ha hazájában ilyen remek idő van, nem is érti, miért költözött nemrégiben Floridába? Mindezt persze szarkasztikusan értette, de van benne valami.


Amerika azon részén a napsütés szerves tartozéka a mindennapoknak, míg Nagy-Britanniában ama sunshine ritka madárnak számít. Westwood azonban ebben nőtt fel, és mondhatjuk, hogy volt ideje hozzászokni ezekhez a körülményekhez. A mellékelt ábra azonban azt mutatja, hogy míg ő, ha nem is könnyedén, de bírja a gyűrődést, ám szigetországi társai – például Luke Donald vagy David Lynn – számára a keretek most túlnőttek rajtuk. A címvédő mellett ugye búcsúznia kellett a világranglista második helyén álló Rory McIlroy-nak, valamint jó barátjának, Graeme McDowellnek is.


Westwood azonban állja a sarat, és ha szombaton is hasonlóan tudja majd tartani magát, akkor akár a győzelem gondolatával is elkezdhet kacérkodni. Persze, addig azért még sok golf van hátra. A játékos egyébként tegnap azonnal 2 bogey-val kezdett, amit nem sokkal később 2 birdievel kompenzált, ám a forduló előtt a 7-esen becsúszott még egy bogey. A hátsó szakaszokon azonban nagyon szépen tartotta magát, és 2 birdiet termelt összességében. A neve mellett így délután -3 szerepelt, amely háromütéses hátrányt jelent az élen állóval szemben.


Mindenképpen az esélyesek között kell említenünk őt is, amire a tabella élén álló Francesco Molinari is felhívta a figyelmet. Az olasz az első napon 70-et, a második napon pedig 68-at játszott. Az együtéses vezetést egyébként a 18-as szakaszon elért birdiejének köszönhette. Emellett egyébként a golfozó beütött még 6 birdiet és 3 bogey-t. Ő tehát -6-os eredménynél tart, de egyáltalán nem lehet nyugodt, hiszen a mezőny mögötte sűrű, az időjárás pedig pillanatok alatt fenekestül felforgathatja az állapotokat.


Egyetlen ütéssel van csak lemaradva tehát a spanyol Alejandro Canizares, a skót Marc Warren, a brit Mark Foster, valamint a dél-afrikai George Coetzee. Az élen álló honfitársa, a fiatal Matteo Manassero is szépen menetel a tornán, hiszen -4-es eredményről vághat neki a szombatnak. Ugyancsak nagyon eredményesen játszik az újonc Eddie Pepperell, aki csütörtökön 71-et, pénteken pedig 69-et játszott. A játékos tavaly egyébként még csak nézőként vett részt a tornán, idén pedig már játékosként. Akárhogyan is nézzük, ez egy nagyon szép pályaívnek tűnik.


Westwoodhoz hasonlóan -3-as eredménnyel a zsebében kezdhet neki a szombati játéknapnak a svéd Niclas Fasth, a francia Grégory Havret, Shane Lowry és Ernie Els is. A finn Mikko Ilonen az első napi 67-es teljesítménye után jócskán visszaesett tegnap, miután a golfozó egy 76-os score kártyát adott le. A neve mellett -1 szerepel, akárcsak Sergio Garcia esetében. Őket sem szabad még leírni természetesen, hiszen speciális körülmények uralkodnak a szigetországi tornán.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés