Kesztyűben sem ment

Nem akartuk az ördögöt a falra festeni, de néhány tavalyi Ryder Cup sztárnál valami már az első napon sem stimmelt. A második játéknapon pedig az időjárás végleg elvette a kedvüket a játéktól, és pakolni kényszerültek.

Nem akartuk az ördögöt a falra festeni, de néhány tavalyi Ryder Cup sztárnál valami már az első napon sem stimmelt. A második játéknapon pedig az időjárás végleg elvette a kedvüket a játéktól, és pakolni kényszerültek.


Az idei BMW PGA Championship első játéknapján sem voltak megfelelőek a körülmények, és ez a kijelentés csakis az időjárásra vonatkozik. Nem a pályával vagy a szervezéssel voltak itt a gondok, hanem a brit nyárnak nevezett kegyetlen – legalábbis a golfozók számára – atmoszférával. Csütörtökön is csípős volt az idő, a játékot 90 percre fel is kellett függeszteni, a játékosok pedig szenvedtek a Wentworth pályáján.


A péntek pedig még kegyetlenebb volt. Annyira lehűlt a levegő, hogy a golfozók meghatározó hányada több réteg ruhát volt kénytelen magára aggatni, hogy ne fagyjon szét a pályán. Rory McIlroy szinte az egész napot kesztyűben játszotta, ám ez sem segített neki abban, hogy kikecmeregjen a gödörből. Az északír csütörtökön 74-et játszott, amivel jócskán rontott az esélyein, de pénteken egy kimagasló játékélményre azért mi is vevők lettünk volna. És nyilvánvalóan Rory is, ám a dolgok más irányt vettek.


A fiatalt azonban kikezdte a hideg, nyirkos időjárás, és a nap végén egy 75-ös score kártyát adott le. Ilyen eredménnyel bizony képtelenség továbbjutni. Tudta ezt Rory is, de nem bánkódik a történtek miatt, hiszen az elkövetkezendő hetekben jó néhány nívósabb torna vár majd rá. Ütőt ragad majd Ohio államban a Memorialon, aztán júniusban itt van az év második major versenye, a US Open. Az északír elmondta, hogy az első 12-13 szakasznál úgy-ahogy rendben voltak a dolgok, de amikor az időjárás a legrondább arcát kezdte el mutatni, nem tudta tartani a lépést. A kétszeres major bajnok játékos tegnap 5 bogey-t, 4 birdiet és egy dupla bogey-t ütött be.


Országos cimborájának sem ment a játék. Graeme McDowell hajszálpontosan olyan eredményeket produkált, mint a világranglista másodikja, persze, a hibázott ütések szakaszonként azért eltértek. Az északírnek ugyancsak búcsúznia kellett, akárcsak a torna címvédőjének, a korábbi világelsőnek, Luke Donaldnak. A brit játékos neve mellett +6 szerepelt tegnap délután, míg az előbb említett kollégák neve mellett +5. Bár, ennek nem sok jelentősége van a tabella ezen régiójában. Donald sem bírt az időjárással, de elmondása szerint nem történt tragédia. „Egy kicsit minden összejött ma. Elrontottam a fairwayeket, nem mentek az ütések a greenen. A játékom semelyik eleme nem működött. Beütöttem viszont 5 birdiet, tehát azért annyira nem tragikus a helyzet. Nem aggódom. Nem kellemes érzés lecsúszni a cut-ról, főleg a Wentworth pályáján, ahol korábban sikereket értem el. De vissza fogok térni. A bukás számomra nagyobb motivációs erővel bír, mint a siker.” – tette hozzá a brit.


Búcsúzni kényszersült még egyébként több neves játékos is. Köztük van például Ian Poulter, aki ugyancsak a R
yder Cup hősök maroknyi csapatához tartozik. A játékos azt nyilatkozta tegnap, hogy nem tudja, mi volt a gond ezen a héten, de úgy érezte, hogy a tűz egyszerűen most hiányzott a játékából. Mindazonáltal azon lesz, hogy újra begyújtsa majd a rakétákat. Poulter neve mellett délután +8 szerepelt, Simon Dyson neve mellett +4, Paul Lawrie pedig +3-as eredménnyel zárta a tornát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés