Hazai környezet

Ryan Palmer ezen a héten azon a pályán játszik, ahol tag is egyben. Még soha nem sikerült azonban olyan alacsony score-t elérnie, mint ami csütörtökön elért. Az amerikai egyetlen ütéssel vezeti az idei Crowne Plaza Invitationalt.

Ryan Palmer ezen a héten azon a pályán játszik, ahol tag is egyben. Még soha nem sikerült azonban olyan alacsony score-t elérnie, mint ami csütörtökön elért. Az amerikai egyetlen ütéssel vezeti az idei Crowne Plaza Invitationalt.


Ryan Palmer bizony hálás klubtag. A játékos, amikor csak teheti látogatja a pályát, és ha verseny van, akkor igyekszik az elsők között népszerűsíteni a helyszínt. Ez teljesen rendben van így. Mindenki megpróbál a saját háza körül söprögetni, hogy még fényesebb legyen a golfos családi fészek. Az amerikai ráadásul csütörtökön egy hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő. A golfozó az idei Crowne Plaza Invitational nyitónapján egy bogey mentes 62-es eredményt ért el, ami valóban speciális mellékzöngével bír.


A játékosnak egyébként már van 3 PGA Tour győzelme, ám a Colonial pályáján eddig még nem sikerült elsőséggel hazatérnie. Palmer legutóbb egyébként 2010-ben győzött a Sony Openen, Hawaiin. A 2011-es évben is egy alkalommal hajszálra volt a serlegtartástól, ám a HP Byron Nelson Championship playoffjában alulmaradt Keegan Bradley-vel szemben. Az amerikai sorozatban Palmernek eddig 3 top10-es helyezése van az idei szezont nézve, legutóbbit éppen a Players Championshipen szerezte meg. Azon a tornán a játékos végül az 5. lett.

Palmer tegnap azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érezte a driverét tegnap, és igyekezett kihasználni azt, hogy minden körülmény megfelelő volt ahhoz, hogy kedveskedjen egy ilyen eredménnyel saját klubjának. A játékos csütörtökön 62-t játszott, ami azért érdekes, mert David Toms – aki két évvel ezelőtt nyert itt -, szintén egy ilyen eredménnyel indított. Nem érdemes valamiféle ómenként vagy jelként aposztrofálnunk ezt, de mindenesetre érdekes adalék. A pályarekord egyébként 61, amin 6 különböző játékos osztozik. Legutóbb Chad Campbellnek sikerült ezt az alacsony score-t elérni még 2004-ben.


Egyetlen ütéssel van csak lemaradva John Rollins, aki egy 63-as score kártyát adhatott át tegnap. Az amerikai a nyitónapon 8 birdiet és egyetlen bogey-t ütött be. A karrierje során szintén 3 PGA győzelemmel rendelkező játékos az idei szezonban még nem gyűjtött be egyetlen top10-es helyezést sem, és ilyen jól még nem indított tornán a 2013-as esztendőben. Egy kezdeti szép eredmény azonban még több motivációt adhat a játékosnak, ezzel azonban ügyesen kell sáfárkodni. A neve mellett -7-et láthatunk, amiből valóban lehet építkezni, amennyiben pénteken is hasonlóan jó eredményt produkál majd.


Két ütéssel van lemaradva Morgan Hoffmann, David Hearn, Graham DeLaet és John Peterson is. Rendkívül koncentráltan és összeszedetten játszottak mindannyian, ám kérdés lesz, hogy a pénteki játéknapon tudják-e majd tartani ezt a kifizetődő mentális és fizikai állapotot? Matt Kuchar sem panaszkodhat egyébként, hiszen a játékos -5-ös eredményről vághat majd neki a mai játéknapnak. Nem kezdett viszont jól Sang-Moon Bae, aki idén szerezte meg karrierje első PGA győzelmét, mégpedig a HP Byron Nelson Championshipen. A dél-koreai játékos tegnap 69-et játszott, akárcsak a címvédő Zach Johnson vagy Rickie Fowler. Camilo Villegas és Charl Schwartzel 70-es eredménnyel kezdtek, amit azonban illene kicsit lejjebb tornázni pénteken, amennyiben kicsit izgalmasabb hétvégét akarnak maguknak majd.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés