Öngyakorló lettem

Lee Westwood számára is különösen értékes lesz az e heti megmérettetés, hiszen október óta nem járt szülőhazájában, Angliában. Kollégái, csapattársai várják majd a pályán, akikkel azért a nosztalgiázás sem maradhatott el.

Lee Westwood számára is különösen értékes lesz az e heti megmérettetés, hiszen október óta nem járt szülőhazájában, Angliában. Kollégái, csapattársai várják majd a pályán, akikkel azért a nosztalgiázás sem maradhatott el.


Lee Westwood is azon játékosok közé tartozik, akik a tavalyi évben egy hatalmas győzelmet könyvelhettek el. Ő is tagja volt ugyanis annak az európai válogatottnak, amely otthont tudta tartani a serleget a Ryder Cup összecsapások során. A brit játékos október óta nem járt szülőhazájában, ezért is lesz speciális számára az idei BMW PGA Championship, amelynek a Wentworth pályája ad majd otthont, és ahol a tavalyi nyertes gárda tagjai is részt vesznek majd.


„Október óta most vagyok itt először, és nagyon örülök annak, hogy ismét itt lehetek.” – mondta a 40 éves golfozó. „Nagyon szeretek Angliában golfozni, de sajnos erre nem sok lehetőségem van, ám nagyon örülök, hogy egy Flagship eseményen vehetek részt a European Tour keretén belül.” – tette hozzá a játékos, akinek olyan nevekkel kell majd megküzdenie a pályán, mint Luke Donald, Rory McIlroy, Nicolas Colsaerts vagy Sergio Garcia.


A britnek egyébként nem is olyan rossz a mérlege, ha az aktuális tornát nézzük. Westwood tavaly ugyan a 33. helyet szerezte meg, ám a 2011-es évben nagyon kevés választotta el attól, hogy végül megnyerje a versenyt. Az első hely sorsa ráadásul playoffban dőlt el közte és Donald között, amit utóbbi nyert. A 2010-es esztendőben a 10. helyet csípte el, és bár 2009-ben nem sikerült cut-ba jutnia, 2007-ben a 12. lett, és nagyon bízik benne, hogy a hibádzó első hely idén összejön majd.


„Remélem, hogy jól fogok majd játszani, továbbra is tudom majd hozni a formámat, és bírom majd a gyűrődést a pályán, jobban, mint két évvel ezelőtt, amikor a playoffban maradtam alul. Nagyon élvezem egyébként, hogy ismét Angliában lehetek, és hazai közönség előtt ragadhatok majd ütőt. Egy kiváló showt fogunk itt csinálni, ez biztos.” – fogalmazott a játékos, aki egyébként már jó néhány évvel ezelőtt áttette a székhelyét Amerikába. A hazai környezet azonban mégiscsak más, és valóban extra motivációt tud adott esetben jelenteni egy ismerős arc, illat, park vagy járda. Na jó, ne legyünk ennyire szentimentálisak de tény, hogy az emlékek serkentően hathatnak egy sportolóra.


Westwood egyébként már 22 European Tour elsőségnél tart, és nagyon bízik benne, hogy hamarosan meglesz a következő titulus is. Ahhoz azonban, hogy a golfozó kiválóan tudja gyűjtögetni az elsőségeket, nagymértékű változtatásokat kellett végrehajtania a játékában, mégpedig a rövid játékát illetően. „Az elmúlt években azért nem tudtam kimagasló teljesítményt nyújtani a major tornákon, mert a rövid játékom közel sem volt az igazi. Amióta azonban Amerikában élek, a 190. helyről azonnal feljöttem az 5.-re.” – mondta büszkén a brit.


„Dolgoztam együtt nem keveset Tony Johnstone mellett tavaly augusztusban, de csak néhány hétig. Ezt követően konkrétan magam végzem el a szükséges mozdulatokat, és természetesen nagyon sokat gyakorlok, hogy minden simán menjen a pályán. Sajnos, emiatt egy kicsit elhanyagoltam a hosszú játékomat, de bízom benne, hogy hamarosan megtalálom majd a megfelelő egyensúlyt a játékelemek között. Igyekszem minden alkalommal a maximumot kihozni magamból, de nem hiszem, hogy mindez meg fog történni addig, amíg nem hozom vissza a hosszú játékomat a megfelelő szintre.” – tette hozzá Westwood.


Ha megnézzük a brit játékos idei teljesítményét, akkor azt mondhatjuk, hogy elég felemás teljesítményt produkált eddig. A tavalyi legjobb eredménye a PGA Touron egy második helyezés volt. A 2013-as szezonban eddig a legjobb egy 4. helyezés, mégpedig a Wells Fargo Championshipen. A top10-be tudott kerülni még a Honda Classicon – 9. -, a Shell Houston Openen – 10. -, a Mastersen – 8. -, valamint a Player Championshipen – 8. -. Az eredmények tehát még a bagben, és persze Westwood kezeiben vannak, de ami késik, nem múlik. Ha szigorúan az európai kötelékbe tartozó tornákat nézzük, akkor ott a legjobb eredménye egy 5. hely idén, amit a Dubai Desert Classicon ért el még februárban. A top10-es helyezések messze elkerülték a játékost ebben a sorozatban. Eddig. Talán ezen a héten megtörik majd a jég.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés