Összeáll a győztes csapat

Mindenki ütőt ragad majd ezen a héten a BMW Championship elnevezésű tornán, már ami a tavalyi győztes európai Ryder Cup csapatot illeti. Martin Kaymer nagyon várja az egyesülést, ahogyan Sergio Garcia is.

Mindenki ütőt ragad majd ezen a héten a BMW Championship elnevezésű tornán, már ami a tavalyi győztes európai Ryder Cup csapatot illeti. Martin Kaymer nagyon várja az egyesülést, ahogyan Sergio Garcia is.

 


Édes emlékek


Ki ne emlékezne a tavalyi Ryder Cupra? Rengeteg minden történt azon a héten, de abban megegyezhetünk – függetlenül attól, hogy mely gárdának drukkoltunk -, hogy az európai csapat az utolsó leheletéig küzdött a Medinah pályáján, és végül otthon tudták tartani a serleget. Az akkori csapatból minden játékos részt vesz majd az e heti European Tour versenyen, vagyis a BMW PGA Championshipen. Az újraegyesülésnek Martin Kaymer is nagyon örül, ami természetes.


„Remélem, hogy együtt fogunk majd játszani. Ez tényleg nagyon jó lenne. De már az egy remek dolog, hogy mindenki eljött. Már hetekkel, sőt hónapokkal ezelőtt szóba került köztünk a Ryder Cup a beszélgetések során, és nagyon örülök annak, hogy mindenki eljött.” – mondta a német játékos. Arra a kérdésre pedig, hogy szokott-e visszaemlékezni a tavalyi győztes pillanatra, így válaszolt: „Néha napján igen, szoktam gondolni rá. Például akkor, amikor egy tornán egy fontos puttot kell megcsinálnom.” A golfozó hozzátette, hogy az a tudat, hogy tavaly sok rizikós helyzetben tudott extrát nyújtani, valódi motivációt jelent számára. Egy olyan értékes emlékképet, amit a mai napig hasznosítani tud a tornák során.


A 2010-es US PGA bajnok legutóbb a tavalyi évben tudott nyerni, mégpedig a Nedbank Golf Challenge elnevezésű tornán, amelyen végül két ütéssel tudta megelőzni Charl Schwartzelt. Azóta azonban nem alakultak túl fényesen a játékos próbálkozásai. Kaymer ebben a szezonban a European Tour keretén belül három top10-es helyezést gyűjtött be. A 6. helyet csípte el az Abu Dhabi HSBC Golf Championshipen, majd következett két 9. helyezés – Qatar Masters, WGC-Accenture Match Play -. A Cadillac Championshipen a 49. helyen végzett, az idei év első major tornáján, a Mastersen pedig a 35. helyig jutott. Az amerikai sorozatban küszködött cut-ba jutási problémákkal, bár a legutóbbi versenyén már mintha kezdett volna magára találni a mosolygós német. Kaymer a HP Byron Nelson Championshipen az 5. helyet szerezte meg.


Itthon érzem magam


Sergio Garcia a szezon nagy részét az amerikai sorozat kötelékében töltötte, és nagyon örül annak, hogy ezen a héten ismét összeborulhat majd az európai kollégákkal. A spanyol játékos ebben a 2013-as idényben négy top10-es helyezést ért el, amelyek közül talán a legfontosabb a Mastersen elcsípett 8. hely. Ezt követően a Wells Fargo Championshipen a 16. helyen végzett, majd a legutóbbi tornáján, a Players Championshipen a 8. helyet szerezte meg. Idei legjobb teljesítménye egy 3. hely, amit még a Cadillac Championshipen ért el márciusban.


Érthető, hogy Garcia szabadulni akar egy kicsit az amerikai atmoszférától, leginkább Tiger Woods miatt, akivel mostanság látványosan nincsenek jóban, és ez még enyhe kifejezés. Az óceán másik oldalán azonban csupa barát fogadja, akikkel ráadásul tavaly együtt küzdött ama bizonyos Ryder Cup megmérettetéseken. Ezen a héten azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen remek a mezőny. Olyan nevekkel találkozhatunk majd a Wentworth Club pályáján, mint Justin Rose, Rory McIlroy, Simon Dyson, Pablo Larrazábal, Ian Poulter, Nicolas Colsaerts, vagy a címvédő Luke Donald.


„Nagyon izgatott vagyok a torna miatt.” – mondta a világranglista 14. helyén álló játékos. „A European Touron ez a második legnívósabb verseny az Open Championship után. Ezen a héten ráadásul remek játékosok csapnak majd össze a pályán…egy egyébként rendkívül nehéz pályán. Ebben az évben ráadásul még különlegesebb lesz a verseny, mivel mindenki itt lesz a Ryder Cup csapatból.” – folytatta a spanyol, aki 2000 óta nem vett részt a tornán. Azt azonban elmondta, hogy már nagyon régóta hívták játszani, de eddig sajnos nem tudta megoldani a részvételt. Most azonban még speciálisabb a helyzet, ezért is alakította úgy a dolgait, hogy el tudjon ide utazni.


Az európai, frissítő atmoszféráról pedig így nyilatkozott: „Már 14-15 éve játszom mindkét Touron, de mindig is imádtam az európai színteret. Nagyon tetszik, amit a European Tour képvisel, és itt nem csak a tornák miatt érzem otthonosabban magam, hanem a játékosok miatt is. Itt úgy érzem, hogy közelebb vagyok a golfozókhoz, és olyanok vagyunk kicsit, mint egy család. Szóval, ez az egyik oka annak, hogy ezt a Tourt preferálom inkább. Imádok visszajönni ide, találkozni a spanyol és olasz barátaimmal.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés